Post scriptum – Sezonul 2, episodul 6

Mama cea rea se concentrează pe conflictele dintre mamele și fiicele serialului. Celeste și soacra ei, Mary Louise, în sfârșit, se confruntă în sala de tribunal. Jane, în sfârșit, își exprima furia față de mașinațiile bunicii fiului ei, Mary Louise. Bonnie, împăcată cu moartea aparent iminentă a mamei sale abuzive, Elizabeth, admite, în sfârșit, cu voce tare, că a adunat o viață întreagă de resentimente. Fiecare pereche explorează, teoretic, subtilitățile consecințelor violenței.

Bonnie, măcinată de depresie și vină pare, în cele din urmă, să obțină un moment de eliberare: o confruntare cu mama ei, în camera de spital a lui Elizabeth. L-am ucis pe soțul lui Celeste, mărturisește Bonnie mamei sale, și nu a alunecat. L-am împins. Am izbucnit, și când m-am aruncat asupra lui, ție ți-am dat brânci. Iar acel brânci plutea în aer de multă vreme.

Mărturisirea e cathartică. Totuși, Bonnie se adresează unei femei în comă. Nu primește nici un răspuns. Furia ei plutește în acea cameră de spital claustrofobică, nerezolvată și incompletă. Este un final eliptic, cu atât mai frustrant cu cât Marile minciuni nevinovate ne tachinează de mult cu abuzul lui Bonnie: Ce i-a făcut maică-sa? Care-i rolul înecului în toată treaba asta? Poate vom afla săptămâna viitoare.