Cariera lui Amanda Seyfried a fost în ascensiune încă de când a obținut, la 18 ani, rolul blondei prostuțe Karen Smith, în comedia Fete rele (Mean Girls) din 2004, dar nu a fost întotdeauna ușor.

Când actrița a început să-și lege numele de mai multe proiecte de mare anvergură, în adolescență și la frageda vârstă de 20 de ani, iar o viață la Los Angeles se profila la orizont, a început să aibă probleme de anxietate. Asta până când l-a întâlnit pe Finn, un ciobănesc australian, pe platoul de filmare al serialului HBO Dragoste mare (Big Love).

Amanda Seyfried, Finn
Amanda Seyfried

”De îndată ce a fost al meu, adică la 24 de ore după ce l-am întâlnit, mi-am dat seama că o parte din mine avea nevoie de el”, Seyfried, în vârstă de 33 de ani, mărturisește revistei People, în numărul care a apărut vineri, 9 august.  ”Mi-a schimbat complet viața și m-a ajutat să-mi găsesc echilibrul în solitudine și independența. Când ai un stil de viață ca al meu la vârsta de 20 de ani, nu există constante.” ”Din cauza carierei, era greu de știut unde urma să fiu luna următoare,”, continuă ea. ”De aceea l-am adoptat.”

Cu ajutorul lui Finn și cu medicația potrivită, Seyfried a reușit să-și țină anxietatea sub control. Acum actrița se asigură că toate contractele ei îi permit, în măsura în care este posibil, să-l aducă pe Finn cu ea pe platou.

”Nu concep să fiu undeva fără el”, spune ea. ”Cu excepția Angliei. De fiecare dată când filmez acolo, trebuie să-l părăsesc. Nu l-aș supune călătoriei cu avionul decât dacă aș sta suficient de mult timp acolo, pentru că are o viață atât de bună când impresara mea are grijă de el.”

Când nu i se alătură lui Seyfried pe platourile de filmare, de regulă, Finn se relaxează la ferma din New York, unde actrița locuiește cu soțul ei, actorul Thomas Sadoski, în vârstă de 43 de ani, și fiica lor de doi ani și jumătate (al cărei nume preferă să nu-l dezvăluie). Deși găzduiesc o mulțime de animale adoptate la ferma lor, inclusiv un măgar alb pe nume Gus, Seyfried spune că nu vor mai adopta alți câini.

Iată de ce, ultimul ei rol ca soția lui Milo Ventimiglia, în noul film Povestea incredibilă a lui Enzo (The Art of Racing in the Rain), care este povestit din perspectiva câinelui familiei și are premiera săptămâna viitoare în Romania, a fost alegerea perfectă.

”În privința acestui film, în mod special, mi-am spus: Asta vreau să fac! Îmi place cartea”, spune ea. „Am citit-o când a apărut, am fost obsedată de ea. Mi-a schimbat viața. Întreaga familie a venit cu mine la Vancouver la filmări.”