Chiar dacă finalul serialului Urzeala tronurilor (Game Of Thrones) a fost, evident, destul de deprimant pentru cei implicați, actori și echipa din spatele aparatului de filmat, cel puțin sfârșitul serialului înseamnă că acum pot lucra la proiecte care să nu implice atât de multă moarte și distrugere.

Acest lucru este valabil mai ales pentru Emilia Clarke, pentru că, în timp ce a jucat-o pe Daenerys Targaryen în toate cele opt sezoane ale Game Of Thrones, ea a apărut și în blockbustere ca Terminator: Genisys și Solo: O poveste Star Wars (Solo: A Star Wars Story).

Într-un interviu recent pentru Indiewire, Clarke a recunoscut că, după finalul serialului de succes, a căutat o schimbare de ritm. După ce a fost întrebată dacă intenționează să apară într-un alt blockbuster cu buget mare, fie pentru marele ecran sau la televizor, a declarat: „Nu în curând. Mă interesează filmele independente. Ăsta-i genul de filme pe care le produc. Și acestea sunt filmele pe care le vizionez.”

Clarke este în mod clar un pic obosită de rutina care vine la pachet cu apariția în proiecte de mare anvergură, mai ales atunci când vine vorba de promovarea lor, insistă ea: „Acum vreau să mă implic doar într-un proiect anume și să-mi canalizez toată energia doar în acel proiect.”

Actrița, în vârstă de 33 de ani, a înființat recent o companie de producție pentru a o ajuta să găsească genul de filme care o interesează. În mod clar, se bucură mai degrabă să lucreze în culise la aceste filme, pentru că nu numai că le produce, dar și scrie scenariul pentru unele dintre ele.

Din păcate, nu a putut să divulge niciun detaliu cu privire la aceste proiecte. N-a dezvăluit decât că una este o serie limitată, alta este un serial TV, iar cele mai multe dintre ele sunt, de fapt, adaptări după cărți, ceea ce este minunat, pentru că actrița este o cititoare avidă.

Emilia Clarke, Henry Golding, O altă poveste de Crăciun
Emilia Clarke, Henry Golding, Last Christmas

Între timp o puteți vedea pe Clarke în acțiune, în O nouă poveste de Crăciun (Last Christmas), comedie romantică care va ajunge în cinematografe pe 15 noiembrie.