Helena Bonham Carter și prințesa Margaret au mai multe în comun decât întâlnirile regale din viața reală.

Actrița, care a preluat rolul surorii mai mici a reginei Elisabeta în The Crown sezonul 3, o va interpreta pe prințesa Margaret, în perioada în care mariajul cu Antony Armstrong-Jones se deteriorează – și are o legătură romantică cu Roddy Llewellyn, un grădinar devenit popstar fără succes, care era cu 17 ani mai tânăr decât ea.

În viața reală, Bonham Carter, în vârstă de 53 de ani, este într-o relație cu scriitorul Rye Dag Holmboe, în vârstă de 32 de ani – reflectând decalajul de vârstă din relația prințesei Margaret.

Helena Bonham Carter, The Crown
Helena Bonham Carter, The Crown

Într-un interviu cu The Times, actrița nominalizată la Oscar a spus că legătura ei romantică din viață reală n-a avut nici o relevanță cu privire la interpretarea lui Margaret.

„Totuși, este ciudat”, a recunoscut Bonham Carter. „Faptul că există aceeași diferență de vârstă în relația mea este o coincidență ciudată, dar cred că s-ar fi întâmplat chiar dacă o jucam sau nu.”

Actrița n-a fost deloc îngrijorată cu privire la diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei – și a remarcat că există avantaje în relația cu o femeie mai în vârstă.

„Toată lumea îmbătrânește într-un ritm diferit”, a spus ea. „Prietenul meu este incredibil de matur. Este un suflet bătrân într-un trup tânăr, ce mi-aș putea dori mai mult? Bărbații sunt ușor speriați de femeile mai în vârstă, dar el nu este. Femeile pot fi foarte puternice atunci când au o anumită vârstă. De ce să nu fim atractive din punct de vedere sexual și romantic chiar când ovulele noastre au expirat? De fapt, ne distrăm mai bine pentru că suntem eliberate de teroare, nu există nici o consecință, doar distracție.”

Bonham Carter și Harry Treadaway, care îl joacă pe Llewellyn în hitul Netflix, s-au întâlnit cu cel care a fost partenerul prințesei Margaret timp de opt ani, și care acum are 72 de ani.

„A luat ceaiul cu mine și cu Harry, care îl interpretează pe Roddy. A fost atât de simpatic și cald – de asta avea ea nevoie”, a povestit actrița reporterului The Times. „Este foarte muzical. A început să cânte o melodie în bucătăria mea. A spus că s-au găsit reciproc la momentul potrivit. Erau amândoi rătăciți, amândoi se simțeau oarecum ca niște intruși, nu tocmai acceptați de familie – sau nu suficient de buni. Încrederea în sine i-a fost, cu adevărat, subminată de destrămarea căsătoriei. [Llewellyn] a făcut-o să se simtă bine într-o perioadă foarte tristă.”

De asemenea, Bonham Carter vede asemănări între relația prințesei Margaret cu Llewellyn și situația actuală a prințului Harry și a lui Meghan Markle.

„A fost ceva istoric în modul în care presa i-a atacat pe Margaret și Roddy. Asta nu se mai întâmplase niciodată ”, a observat ea. „În general, până atunci familia regală a fost protejată, a avut un acord tacit cu presa. Dar ceva s-a întâmplat atunci.”

Articol apărut în People