Emilia Clarke îl laudă pe co-starul ei din Urzeala tronurilor (Game of Thrones), Jason Momoa, pentru că a ajutat-o să treacă peste disconfortul nudității pe micul ecran și al scenelor de sex potențial nejustificate.

Clarke avea 23 de ani când a început să filmeze pentru serialul HBO, “și habar n-am ce fac … Fusesem pe un platou de filmare doar de două ori înainte, iar acum sunt pe un platou de filmare complet dezbrăcată, în fața a toți acești oameni”, a spus ea pentru Armchair Expert cu Dax Shepard, amintindu-și de Sezonul 1 al serialului. Prima scenă a personajului ei este mai degrabă un viol; episoadele ulterioare prezintă scene de sex mai puțin deranjante, dar totuși destul de explicite, cu Khal Drogo, interpretat de Jason Momoa.

Dax Shepard, Emilia Clarke
Dax Shepard, Emilia Clarke

În timp ce lucra la scenele mai deranjante, „se plângea mai mult decât mine!” a spus Clarke despre Momoa. “A avut grijă de mine într-un mediu, în care nu știam că am nevoie să mi se poarte de grijă … Era atât de amabil și de grijuliu și ținea la mine ca la o ființă umană.”

Jason Momoa
Jason Momoa

Clarke spune că Momoa a stabilit standardul pentru un comportament acceptabil pe platoul de filmare, pledând pentru ea înainte ca ea să se simtă capabilă să lupte pentru ea însăși. Între duble sau după ce se terminau scenele, își amintește că el îi admonesta pe membrii echipei în repetate rânduri: “Putem să-i aducem un nenorocit de halat? Futu-i mama mă-sii, putem să-i aducem un halat? Tremură!”

Acel prim sezon “a fost cu siguranță greu. Acesta este motivul pentru care scenele, când am ajuns să le filmez cu Jason, au fost minunate, pentru că el îmi spunea: ‘Nu, scumpo, nu este în regulă’.”

Acum, un deceniu mai târziu, Clarke spune că a învățat să le țină piept cineaștilor care insistă pentru scene nud care merg dincolo de ceea ce are sens pentru un rol. Unii au încercat să o silească spunând: „Doar nu vrei să-ți dezamăgești fanii Urzeala tronurilor”.  Iar eu le răspund: ‘Duceți-vă naibii!’”, a povestit Clarke.

Rolul lui Momoa în serialul HBO nu s-a extins dincolo de Sezonul 1 (cu excepția câtorva referințe din Sezonul 2), dar Aquaman l-a făcut un star de cinema în adevăratul sens al cuvântului.

De fapt, atât Momoa cât și Clarke s-au concentrat mai ales pe filme de când au încheiat filmările la Urzeala tronurilor. Clarke joacă în O nouă poveste de Crăciun (Last Christmas), acum în cinematografe, iar Momoa va juca alături de Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac și alte vedete în viitorul film SF Dune.