Anna Paquin, The Irishman, Irlandezul: Asasinul mafiei
Anna Paquin, The Irishman

Robert De Niro pledează pentru rolul secundar, în mare parte tăcut, al câștigătoarei premiului Oscar, Anna Paquin, în filmul de trei ore și jumătate al rețelei Netflix, Irlandezul: Asasinul mafiei (The Irishman).

Starul din True Blood nu spune decât șapte replici în aclamata epopee mafiotă, a lui Martin Scorsese, determinându-i pe spectatori să critice rolul ei mic, într-un film plin de bărbați, printre care Al Pacino și Joe Pesci.

În Irlandezul: Asasinul mafiei, actrița o interpretează pe Peggy Sheeran, fiica asasinului mafiot Frank Sheeran, jucat de Robert De Niro.

„A fost impresionantă și asta-i situația”, a spus De Niro, în vârstă de 76 de ani, pentru USA Today. „Poate că în alte scene ar fi putut să existe niște interacțiuni între Frank și ea, dar s-a procedat așa. Este grozavă și expresivă.”

Un utilizator Twitter a numit-o pe Paquin „insuficient folosită” în film, în timp ce un altul a spus că „merita mai mult” ca actriță premiată.

„Nu am avut nici o problemă cu faptul că personajul nu vorbește”, a scris utilizatorul. „Întrebarea mea este de ce s-o distribui pe câștigătoarea Oscarului, Anna Paquin pentru 7 replici? Dacă s-a dorit ca personajul să aibă un rol atât de mic, distribuie o actriță mai puțin importantă. Paquin merită mai mult!”

În noiembrie, Paquin, în vârstă de 37 de ani, a răspuns criticilor, apărându-și rolul în film și numind oportunitatea un „privilegiu”.

„Nu, nimeni nu mi-a dat nici un ‘ordin’.”, a scris ea. „Am fost la audiție pentru privilegiul de a mă alătura incredibilei distribuții a filmului Irlandezul: Asasinul mafiei și sunt incredibil de mândră că am reușit să fac parte din acest film.”

Mulți fani au fost de acord cu De Niro și Paquin în legătură cu rolul și însemnătatea lui pentru poveste, unul remarcând: „Cred că tăcerea Annei Paquin din film spune multe.”

Articol apărut în People.