Reboot-ul Îngerii lui Charlie (Charlie’s Angels) al lui Elizabeth Banks poate să nu fi avut succes la critică sau la box office, dar regizoarea este totuși mulțumită de filmul ei.

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP/Shutterstock: Elizabeth Banks poses for photographers upon arrival at the photo call 'Charlie's Angels', London, United Kingdom - 21 Nov 2019
Credit: Photo by Joel C Ryan/Invision/AP/Shutterstock: Elizabeth Banks poses for photographers upon arrival at the photo call ‘Charlie’s Angels’, London, United Kingdom – 21 Nov 2019

Luni, după premiera filmului din week-end, Banks și-a exprimat sentimentele pe Twitter: „Ei bine, dacă ai de gând să dai chix, asigură-te că numele tău este legat de el de cel puțin 4x”, a scris Banks, arătându-și simțul umorului. „Sunt mândră de Îngerii lui Charlie și sunt fericită că este pe ecrane.”

Banks a regizat, produs, jucat și co-scris scenariul pentru reboot-ul Îngerii lui Charlie.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Banks a răspuns criticilor că reboot-ul ar fi inutil: „Ați avut 37 de filme cu Spider-Man și nu v-ați plâns!”, a spus Banks. „Cred că femeile merită să aibă una sau două francize de acțiune, o dată la 17 ani – n-am nici o problemă cu asta.”

Filmul, care le are în rolul principal pe Kristen Stewart (Sabina), Naomi Scott (Elena) și Ella Balinska (Jane), le-a oferit Îngerilor o alură modernă, făcându-le hainele mai practice, și sunt femei cu care te poți identifica.

Sigur, noii Îngeri poartă salopete scurte din paiete și rochii elegante atunci când sunt sub acoperire, la petreceri. Dar când este timpul să lupți, nu este nevoie de body-uri cu decolteu adânc și tocuri cui: trioul trece la ținute sportive, cu cotiere și adidași.

„Hainele pe care le purtăm sunt destul de practice”, a spus Balinska, mai ales atunci când personajul ei poartă vestă anti-glonț în vederea unei lupte.

„Ne-am dorit ca îmbrăcămintea să fie bazată pe realitate”, a declarat Banks pentru USA Today. „Fetele au trebuit să poarte costume căptușite care să le protejeze și nu am încercat să ascundem aceste lucru în film. Dacă intri în luptă, vrei să ai un avantaj.”

În anii ’70, Farrah Fawcett, Kate Jackson și Jaclyn Smith știau că trebuie să fie atât femei cu o misiune de îndeplinit, cât și să emane sex-appeal. În primul reboot, Cameron Diaz și gașca și-au pus în valoare atât drăgălășenia, cât și tăria de caracter. De data aceasta, însă, Îngerii par un pic mai aproape de femeile pe care le întâlnești în viața de zi cu zi, care au trecut prin multe, au capricii și defecte. De asemenea, se exprimă ca fetele din ziua de azi. Personajul lui Stewart face glume despre „glisează spre dreapta” (swipe right pe Tinder) și este „marfă”.

„Unul dintre obiectivele mele a fost să fac fetele, acești Îngeri, să semene cu niște „persoane cu care te poți identifica”, a spus Banks, menționând că femeile din seria inițială erau polițiste profesioniste, nu super-eroine. „A fost o celebrare subtilă a faptelor eroice cotidiene”.

Articol apărut în USA Today.