La cincisprezece ani după ce a câștigat un Oscar pentru interpretarea criminalei în serie Aileen Wuornos în Monstru (Monster), Charlize Theron este din nou absolut de nerecunoscut ca Megyn Kelly în Bombshell: Scandalul, noua dramă despre comportamentul neadecvat și hărțuirea sexuală de la Fox News, care a dus la dizgrația președintelui rețelei, Roger Ailes (John Lithgow).

Această transformare uimitoare, însă, a fost un proces care a durat luni întregi, pentru Theron (care este și producătorul filmului), makeup artist-ul Kazu Hiro și echipa de producție.

„Am făcut o mulțime de teste pentru a ne asigura că suntem pe calea cea bună, așa că nu e ca și cum aș fi așteptat luni de zile și apoi m-am văzut pentru prima dată”, a spus Theron pentru Yahoo Entertainment la conferința de presa a filmului, de la Los Angeles.

Charlize Theron (stânga), Megyn Kelly (dreapta)

„A fost o succesiune de etape, iar de unde am început și unde am ajuns a fost exponențial [îmbunătățit] … Mi-a depășit toate așteptările. Tot meritul îi aparține lui Kazu Hiro. A făcut o treabă grozavă. Machiajul este fără cusur în acest film.”

Lithgow a recunoscut că a fost sceptic în privința rolurilor care necesită modificări protetice majore, dar a fost cucerit de abilitățile lui Hiro, care a câștigat un Oscar în urmă cu doi ani, pentru transformarea lui Gary Oldman în Winston Churchill, pentru Darkest Hour: Ziua decisivă.

„Mi-a schimbat părerea, nu glumă”, a recunoscut Lithgow. „De îndată ce mi-a aplicat fața, am exclamat: „Extraordinar, vreau mai mult”.

Co-starul lor, Margot Robbie seamănă foarte mult cu… Margot Robbie în rolul lui Kayla Pospisil, dar este normal: personajul este un compozit fictiv al angajaților Fox News. Deși nu a fost nevoie să stea pe scaunul de machiaj ore întregi, australianca în vârstă de 29 de ani a spus că a fost marcată de subiectul filmului și că este hotărâtă să umanizeze situația delicată prin care au trecut.

„Am făcut investigații”, a povestit ea. „Din fericire – din nefericire, ar trebui să spun – există atât de multe relatări despre neplăcerile pe care le-au trăit femeile, nu doar la Fox News, ci în diverse alte locuri de muncă din întreaga lume. Deci, a fost mult de citit.”

„În plus, am impresia că am avut aceste conversații toată viața mea, cu oameni care s-au confruntat cu hărțuirea sexuală, nu neapărat la locul de muncă, ci oriunde. N-ai nevoie de multă imaginație să înțelegi cât de oribil trebuie să fi fost să stai în biroul acela cu Roger Ailes.”

Bombshell: Scandalul este distribuit în Romania de Vertical Entertainment și va avea premiera pe 10 ianuarie 2020.