Ne luăm rămas bun de la 2019 cu o poveste frumoasă. Once Upon a Time… A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti:

Lupul cel rău în persoana lui Charles Manson (Damon Herriman), dar de data asta nu este singur, ci are o întreagă haită: Squeaky Fromme (Dakota Fanning), Gypsy (Lena Dunham), Tex (Austin Robert Butler) și o vulpiță sexy – Pussycat (Margaret Qualley).

Scufița Roșie, blondă, zâmbitoare, elegantă, fără scufiță roșie sau de altă culoare, dar cu niște cizmulițe albe memorabile, in persoana lui Sharon Tate (Margot Robbie). Scufița noastră nu merge la bunica, ci in centrul Hollywood-ului de altădată, să ridice un cadou pentru soțul ei.

În rolul lui Făt-Frumos, the Knight in shining armor, sau cum vreți să-i spuneți, un adevărat gentleman, forțos, dar fără să facă mare caz de asta, care spune puține, dar face multe și salvează situația: Brad Pitt.

Iar Leonardo DiCaprio… errr… în rolul scutierului lui Făt-frumos care, nu ca în povești, ci ca în viața reală, culege laurii… deși, ca să fim corecți, scena în care manevrează aruncătorul de flăcări m-a uns pe suflet.

În povestea noastră, Făt-frumos nu are un cal năzdrăvan care mănâncă jăratec, ci o cățelușă – Brandy, care mănâncă conserve de carne, pe care Brad Pitt le golește cu o dexteritate absolut uimitoare, direct în castronul ei. În calitate de fostă stăpână de câine, va asigur ca aș fi împrăștiat carnea în toată bucătăria, daca aș fi încercat manevra aia. Și tot din experiența proprie, va spun că Brandy și-a meritat cu vârf și îndesat premiul Palm Dog. Cățelul meu ar fi prins din zbor conținutul conservei, în loc sa aștepte cuminte pe canapea până i-aș fi dat permisiunea să mănânce.

Brad Pitt, Brandy, A fost odată... la Hollywood
Brad Pitt, Brandy, A fost odată… la Hollywood

Nu este prima oară când Tarantino rescrie istoria. Sper s-o mai facă și altă dată fiindcă îmi place lumea ficțională pe care și-o imaginează.

Mulțumesc celor care au citit până aici. Mulțumesc celor care îmi urmăresc blogul (un gând frumos special pentru doamna Cristina Voicu). Să vă fie viața ca-n povești: domnii să aibă parte de zâmbete de la blonde diafane, precum Margot Robbie, iar doamnele să aibă parte de bărbați de nădejde, capabili în bucătărie, precum Brad Pitt. Va urez tuturor un 2020 plin de filme bune, să ne desprindem măcar pentru două ore, de griul cotidian.

La mulți ani!