Will Smith, Margot Robbie, Emily Blunt, Dwayne Johnson, Daniel Craig
Will Smith, Margot Robbie, Emily Blunt, Dwayne Johnson, Daniel Craig

Băieții răi pe viață (Bad Boys for Life)

Premiera în România: 17 ianuarie. Distribuitor: InterComFilm Distribution
Regia: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Cu: Will Smith, Martin Lawrence, Alexander Ludwig, Vanessa Hudgens, Charles Melton
Ce-am aflat: Detectivii Mike Lowery (Will Smith) și Marcus Bennett (Martin Lawrence) revin pe marele ecran pentru prima dată de la Băieți răi 2 (Bad Boys II) din 2003. Având în vedere că este o lansare din ianuarie, reîntâlnirea lor ar putea stabili tonul pentru un an “ori la bal ori la spital”, fără Avengers și Star Wars în program, deoarece serviciile de streaming amenință că vor reduce dramatic dividendele cinematografice. Deci, bănuim că întrebarea este: Bad BoysBad Boys, whatcha gonna do? (Scuze).

Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Premiera în România: 7 februarie, Distribuitor: Vertical Entertainment
Regia: Cathy Yan
Cu: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ali Wong
Ce-am aflat: După toată confuzia cu privire la mai multe filme despre Harley Quinn în lucru, suntem bucuroși că, în curând, va fi lansat unul. Mai mult decât atât, lui Harley (Margot Robbie) i se va alătura o adevărata echipă de tipe dure: Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) și Renee Montoya (Rosie Perez), care o protejează pe o tânără (Ella Jay Basco) de maleficul Black Mask (Ewan McGregor).

Omul Invizibil (The Invisible Man)

Premiera în România: 28 februarie. Distribuitor: Ro Image 2000
Regia: Leigh Whannell
Cu: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Oliver Jackson-Cohen, Storm Reid
Ce-am aflat: La un an după un rol secundar memorabil în filmul lui Jordan Peele Noi (Us), eroina din Povestea slujitoarei (Handmaid’s Tale), Elisabeth Moss, obține rolul principal în  acest remake horror al clasicului din 1933, bazat pe romanul lui H.G. Wells. Regizat de actorul din Saw, Leigh Whannell, se intenționa ca acesta să facă parte din seria Dark Universe a studioului Universal, înainte ca Mumia (The Mummy) cu Tom Cruise să o ia pe coajă în 2017.

Fără zgomot 2 (A Quiet Place: Part II)

Premiera în România: 20 martie. Distribuitor: Ro Image 2000
Regia: John Krasinski
Cu: Emily Blunt, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Cillian Murphy, Djimon Hounsou
Ce-am aflat: Acțiunea a fost tăcută, dar recepția s-a lăsat cu ovații – foarte zgomotoase – pentru filmul horror excelent și profund original din anul 2018, Fără zgomot (A Quiet Place), care a încasat 188 de milioane de dolari la box office-ul american. John Krasinski rămâne scenaristul-regizor pentru partea a II-a, dar familia Abbott va trebui să înfrunte extratereștrii orbi fără el de data asta (odihnește-te în pace, Lee). Nu uitați să terminați porția de nachos înainte de începerea filmului.

Nu e vreme de murit (No Time to Die)

Premiera în România: 10 aprilie. Distribuitor: Forum Film România
Regia: Cary Joji Fukunaga
Cu: Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas, Lashana Lynch
Ce-am aflat: Știi că trebuie să fii entuziasmat de premiera unui film cu Bond, când ești complet cucerit încă de la jumătatea trailerului – și asta înainte ca Rami Malek să apară drept noul personaj malefic, Safin. Vom rămâne cu un gust dulce-amărui, având în vedere că filmul marchează ultima apariție a lui Daniel Craig, în vârstă de 51 de ani, în rolul lui 007. Vă amintiți de toată controversa aia despre un „Bond blond”? Ei bine, a fost unul dintre cei mai buni.

Promising Young Woman

Data lansării: 17 aprilie
Regia: Emerald Fennell
Cu: Carrie Mulligan, Bo Burnham, Allison Brie, Adam Brody
Ce-am aflat: O poveste despre o studentă la medicină care-și abandonează studiile,  iese în cluburile de noapte, se preface că-i beată-moartă și apoi le face lucruri neimaginabile „băieților drăguți” care o aduc acasă și încearcă să profite de ea? Acest thriller stilat, scris și regizat de producătorul serialului Obsesia Evei (Killing Eve), Emerald Fennell, ar putea fi filmul de răzbunare supremă #MeToo.

Femeia de la fereastră (The Woman in the Window)

Premiera în Romania: 15 mai. Distribuitor: Odeon Cineplex
Regia: Joe Wright
Cu: Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, Jennifer Jason Leigh, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Anthony Mackie
Ce-am aflat: Am așteptat ceva timp să aruncăm o privire la acest thriller plin de nume mari, al regizorului filmelor Remușcare (Atonement) și Darkest Hour: Ziua decisivă, Joe Wright, despre o femeie agorafobă (Amy Adams), care este martora unei crime gen În spatele ferestrei (Rear Window), într-un apartament vecin. Însă premiera filmului din 2019 a fost amânată; se pare că publicul a rămas confuz la vizionarea-test. În sfârșit, se apropie data la care să ieșim din casă și să mergem la cinema.

Eliberează-l pe Guy (Free Guy)

Premiera în România: 3 iulie. Distribuitor: Odeon Cineplex
Regia: Shawn Levy
Cu: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Lil Rel Howery
Ce-am aflat: Acest film de acțiune de vară are cu ușurință una dintre premisele cele mai interesante ale anului: Ryan Reynolds, funcționar la bancă și personaj nejucător, care trăiește în interiorul unui joc video violent, descoperă că ar putea fi exact  eroul de care are nevoie universul său alandala. Jodie Comer (Killing Eve), Taika Waititi (Jojo Rabbit), Utkarsh Ambudkar și Lil Rel Howery completează o distribuție criminală.

Jungle Cruise

Premiera în România: 24 iulie. Distribuitor: Forum Film România
Regia: Jaume Collete-Serra
Cu: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jesse Plemons, Paul Giamatti
Ce-am aflat: Starurile Dwayne Johnson și Emily Blunt n-au făcut nici un secret din faptul că această „adaptare” a atracției turistice din parcurile tematice Disneyland aspiră să primească vânt din pupă de la seria extrem de profitabilă Pirații din Caraibe. Desigur, acea serie a fost plină de farmecul infecțios al căpitanului Jack Sparrow, interpretat de Johnny Depp. Va avea Jungle Cruise o armă secretă care s-o mențină pe linia de plutire?

Read more Yahoo! Entertainment