Michelle Williams a fost ovaționată la scenă deschisă de mulțimea de la Globurile de Aur, duminică seară, când a ținut un discurs de acceptare cu impact asupra drepturilor femeilor.

Michelle Williams, Globurile de Aur  (Foto: Getty Images)
Michelle Williams, Globurile de Aur (Foto: Getty Images)

Williams a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare într-o serie limitată sau într-un film pentru televiziune, pentru rolul Gwen Verdon din Fosse/Verdon. A fost prima apariție publică pentru actrița de 39 de ani, de când s-a anunțat că este logodită cu unul dintre creatorii miniseriei de la FX, Thomas Kail. De asemenea, cuplul așteaptă primul copil împreună.

Vizibil însărcinată, Williams a vorbit despre viața „sculptată cu propria mână” și despre rolul vital pe care l-a avut dreptul de a alege, în asta.

„Când puneți acest [premiu] în mâinile cuiva, recunoașteți alegerile pe care le fac ca actori, clipă de clipă, scenă după scenă, zi de zi, dar recunoașteți și alegerile pe care le fac ca persoane. Educația pe care au urmat-o, pregătirea căreia i s-au dedicat, orele pe care le-au petrecut ca să se perfecționeze. Sunt recunoscătoare pentru confirmarea alegerilor pe care le-am făcut și sunt, de asemenea, recunoscătoare că trăiesc într-un moment în societatea noastră, în care alegerea există, deoarece ca femei și ca fete, corpurilor noastre li se pot întâmpla lucruri care nu sunt alegerea noastră”, a spus Williams. „Am încercat din răsputeri să trăiesc o viață pe care mi-am făurit-o singură, nu doar o serie de evenimente care mi s-au întâmplat, ci o viață la care să mă uit în urmă și să-mi recunosc semnătura peste tot, uneori dezordonată și mâzgălită, alteori atentă și precisă, dar una pe care am trasat-o cu propria mână și nu aș fi reușit să fac acest lucru fără să mă folosesc de dreptul femeii de a alege. Să aleg când să am copii și cu cine, când m-am simțit susținută și capabilă să păstrez un echilibru în toate, știind, așa cum știu toate mamele, că balanța trebuie să se încline spre copiii noștri.”

Actrița din Omul spectacol (The Greatest Showman) a continuat apoi cu un îndemn pentru femeile americane, valabil, însă, PENTRU TOATE FEMEILE DIN LUME: să fie conștiente de importanța drepturilor lor atunci când merg la vot.

„Știu că alegerile mele ar putea arăta altfel decât ale voastre, dar să-i mulțumim lui Dumnezeu sau oricui vă rugați pentru că trăim într-o țară întemeiată pe principiul că fiecare este liber să trăiască în conformitate cu credința lui,” a continuat Williams. „Deci, doamnelor între 18 și 118 ani, când vine timpul să votați, vă rog să votați pentru propriul vostru interes. Asta fac bărbații de ani de zile, motiv pentru care lumea seamănă atât de mult cu ei. Dar nu uitați că suntem organismul electoral cel mai numeros din această țară. Haideți să facem lumea să semene cu noi.”

Îi mulțumim lui Michelle Williams pentru modul în care a folosit momentul să aducă în discuție un subiect atât de important.

Articol apărut în Yahoo! Entertainment