În 2018, Westworld a revenit la HBO cu o încredere rar întâlnită la majoritatea serialelor TV – un serial de mister pe mai multe niveluri, care a cerut atât atenție, cât și o analiză intensă, datorită surprizelor uriașe la tot pasul.

Desigur, fanii așteaptă cu nerăbdare noi episoade ale hibridului SF-western încă de la episodul final al sezonului doi, care a fost difuzat în iunie 2018.

Creatorii serialului, Jonathan Nolan și Lisa Joy nu au făcut niciun secret din faptul că Westworld va fi prezent în viețile noastre pentru ceva timp – în cazul în care canalul TV dorește acest lucru, bineînțeles – și că au deja încă două sezoane ale seriei, schițate cu meticulozitate.

Iată tot ce știm despre al treilea sezon.

Când va fi lansat?

Serialul va reveni la HBO la aproape doi ani de la începerea celui de-al doilea sezon și anume: 15 martie 2020.

HBO a anunțat data premierei pe Twitter, cu un mini-trailer care face aluzie la apocalipsa universului emisiunii.

HBO, Westworld Sezon 3, data premierei

Cine revine?

Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Ed Harris, Tessa Thompson și Jeffrey Wright vor reveni cu toții. Între timp, Katja Herbers – care o joacă pe fiica Bărbatului în Negru – a sugerat că s-ar putea întoarce în episoadele viitoare.

Personaje noi?

În al treilea sezon se vor alătura distribuției Aaron Paul, Vincent Cassel, Lena Waithe, Scott Mescudi, Marshawn Lynch, John Gallagher, Jr, Michael Ealy și Tommy Flanagan.

Într-o discuție cu The Independent în octombrie, Paul a spus: „Am fost la o întâlnire și mi-au oferit rolul acestui personaj [Caleb] și mi-au spus în linii mari ce urmează să se întâmple. Delir total! Serialul acesta este incredibil de ambițios; am vizitat platourile de filmare și am rămas cu gura căscată.”

„Mă simt de parcă aș fi din nou copil care joacă hoții și vardiștii. Este atât de distractiv și ador SF-ul – este genul meu preferat. E minunat.”

Despre ce este vorba?

Nu se știe prea multe despre cel de-al treilea sezon, dar un comunicat de presă al HBO descrie noul sezon drept „o odisee întunecată despre începutul conștiinței artificiale și nașterea unei noi forme de viață pe Pământ”.

Mai precis, gazdele care au scăpat din parc în sezonul doi sunt vânate, în timp ce Maeve Millay (Newton) va intra într-o lume nouă, plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Putem vedea un trailer?

Da! Trailerul prezentat la Comic-Con în iulie trecut, poate fi văzut aici.

Articol apărut în The Independent