The Crown, serialul de succes al rețelei Netflix despre familia regală britanică, se va încheia mai devreme decât se așteptau producătorii, care au anunțat-o pe următoarea și ultima regină.

Creatorul serialului, Peter Morgan a spus că se aștepta la șase sezoane, dar acum crede că finalul sezonului cinci este „timpul și locul perfect pentru a se opri.”

Imelda Staunton a fost numită ultima actriță care să o interpreteze pe regina Elisabeta a II-a. Ea va prelua coroana, în cel de-al cincilea sezon, de la Olivia Colman, care, la rândul său, a preluat-o de la Claire Foy. “Imelda este un talent uimitor și va fi un succesor fantastic”, a spus Morgan într-o declarație, vineri.

Imelda Staunton in 2019 (stanga) si Regina Elisabeta a II-a la Buckingham Palace, in 1996 (dreapta). (AP Photo)
Imelda Staunton in 2019 (stanga) si Regina Elisabeta a II-a la Buckingham Palace, in 1996 (dreapta). (AP Photo)

Imelda Staunton a declarat: „Mi-a făcut plăcere să urmăresc The Crown încă de la început. Ca actor, a fost o bucurie să văd cum atât Claire Foy cât și Olivia Colman au adus ceva special și unic scenariului lui Peter Morgan. Sunt sincer onorată să mă alătur unei asemenea echipe creative excepționale și să duc The Crown la final.”

Staunton este o câștigătoare a premiului Olivier, ale cărei filme includ Vera Drake, Dădaca McPhee (Nanny McPhee) și Harry Potter și talismanele morții (Harry Potter and the Deathly Hallows). Ea a interpretat-o pe Lady Maud Bagshaw în filmul Downton Abbey.

The Crown a câștigat un Glob de Aur pentru cea mai bună dramă TV, iar Foy și Colman au câștigat, cu rolul regal, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță. Sezonul trei al serialului este disponibil pe Netflix, din decembrie.

Mark Kennedy, Associated Press