Billie Eilish tocmai a interpretat „Yesterday”, compus de Paul McCartney, la ceremonia Oscar din weekendul trecut, iar acum tânăra, în vârstă de 18 ani, face cu adevărat istorie cinematografică, alăturându-se unei liste de elită a interpreților de teme muzicale pentru filmele James Bond, listă care-i include atât pe McCartney, cât și pe Adele, Sam Smith, Shirley Bassey, Duran Duran, Tom Jones și Tina Turner. Eilish, care a scris tema principală pentru cel de-al 25-lea film Bond Nu e vreme de murit (No Time to Die) împreună cu producătorul / fratele ei, Finneas O’Connell, este acum cea mai tânără artistă care a înregistrat vreodată o melodie Bond (bătând recordul deținut anterior de Sheena Easton, care avea 22 de ani când a cântat tema pentru For Your Eyes Only, din 1982.)

Billie Eilish – No Time To Die

Eilish este foarte tânără și poate fi mai cunoscută pentru vocea șoptită specifică  decât pentru amploarea lui Bassey, dar sună matură și impozantă în interpretarea „No Time to Die”, aducând drama Hollywood-ului de altădată în acest cântec epic, care sună surprinzător de clasic. Aduce încă cu ea, dar vocea ei este la o amplitudine completă, robustă, coboară senzual, apoi se ridică spre înălțimi pe care le-a atins rareori înainte – susținută maiestuos de aranjamentul orchestral al legendarului compozitor de film Hans Zimmer, al renumitului orchestrator / aranjor / dirijor Matt Dunkley, și fostului chitarist al formației The Smiths, Johnny Marr.

„Puțini sunt aleși să înregistreze o temă muzicală Bond. Sunt un mare fan al lui Billie și Finneas. Integritatea și talentul lor creativ sunt neegalate și de-abia aștept ca publicul să audă ce au adus: o nouă perspectivă, a cărei virtuozitate va răsuna pentru generațiile următoare”, a spus regizorul Nu e vreme de murit, Cary Joji Fukunaga, într-o declarație la lansarea cântecului.

Articol apărut în Yahoo! Entertaiment