Tormund din Urzeala tronurilor obține un rol în The Witcher Sezonul 2

Kristofer Hivju
Kristofer Hivju

O știre recentă legată de distribuția celui de-al doilea sezon al serialului The Witcher dezvăluie că un actor din Urzeala tronurilor (Game of Thrones) va prelua rolul lui Nivellen. Saga Witcher se bazează pe povestirile autorului polonez Andrzej Sapkowski. Serialul-fantezie s-a confruntat cu comparația cu Game of Thrones (HBO) înainte ca fanii să vadă măcar un episod, datorită materialului sursă stufos și a jocurilor video complexe ale CD Projekt Red. După lansare, în ciuda recenziilor mixte ale criticilor, fanii fanteziei au făcut din serial unul dintre cele mai de succes de la Netflix.

Nerăbdarea cu care toată lumea așteaptă Sezonul 2 din The Witcher a atins cote maxime. Cei supărați de faptul că nu vor vedea aventurile lui Geralt din Rivia, Yennefer din Vengerber și Ciri din Cintra până în 2021, s-au cufundat în cărți și jocurile video. O mare parte din ceea ce vedem în The Witcher de la Netfix este preluat direct din opera lui Sapkowski; povești îndrăgite precum cea din „The Lesser Evil” (din The Last Wish) au fost adaptate în episodul pilot al serialului The Witcher. Intriga îl urmărește pe Geralt în timp ce vizitează Blaviken și își încrucișează cărările cu Renfri, o versiune mai întunecată a celebrei Albă ca Zăpada. O altă povestire scurtă din The Last Wish, pe care fanii sperau să o vadă în primul sezon, este „A Grain of Truth” despre un personaj blestemat pe nume Nivellen care seamănă cu Bestia din Frumoasa și Bestia.

Potrivit Redanian Intelligence, Kristofer Hivju, pe care fanii Game of Thrones îl vor recunoaște drept Tormund Giantsbane, a fost distribuit în rolul lui Nivellen în The Witcher. Acest lucru a fost dedus dintr-o listă de casting care-l enumeră pe Kristofer Hivju drept “Nigel”, un personaj a cărui descriere se potrivește cu ceea ce știm despre Nivellen: “un bărbat carismatic, ingenios și amuzant. Este dintr-o familie aristocratică și a fost blestemat în copilărie pentru faptele pe care le-a comis în trecut”.

Informațiile sugerează că Nivellen va apărea în primul episod din sezonul doi – o adaptare a „A Grain of Truth”. În cărți, povestirea apare devreme în narațiunea lui Geralt și mulți se așteptau să facă parte din primul sezon. Includerea sa târzie în The Witcher este în concordanță cu opțiunea creativă pragmatică a serialului. Primul sezon al lui The Witcher acoperă mult mai mult teren decât materialul sursă, abordând trei puncte de vedere și perioade de timp diferite.

Perioadele de timp oarecum intricate ale lui The Witcher converg la sfârșitul primului sezon. Abordarea mai concentrată a sezonului doi va oferi serialului mai mult spațiu pentru a adapta în mod fidel povestirile și nuvelele lui Sapkowski. Personajele numeroase și mitologia lui Sapkowski sunt comparabile cu Cântecul de gheață și foc al lui George R.R. Martin. Intrarea lui Hivju în distribuția The Witcher este potrivită nu numai datorită caracteristicilor fizice ale lui Nivellen, ci și credibilității lui Hiviju ca actor pentru genul fantastic.

Articol apărut în Screen Rant

One thought on “Tormund din Urzeala tronurilor obține un rol în The Witcher Sezonul 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.