Iubitorii de animale au adoptat romanul lui Jack London, Chemarea străbunilor (The Call of the Wild), un roman esențial din orice listă de lectură, despre aventurile câinelui utilitar alaskan numit Buck, de când a fost publicat în 1903.

Dar pentru Harrison Ford, actorul cel mai cunoscut de pe afișul noii adaptări a romanului, în care efectele speciale au un rol esențial, intriga bazată pe explorarea naturii – în special „puterea naturii” și „relația omului cu natura” – este la fel de importantă.

Harrison Ford, The Call of the Wild, Chemarea străbunilor
Harrison Ford, The Call of the Wild, Chemarea străbunilor

În calitate de co-președinte al Conservation International, Ford este un activist eco neobosit. Legendarul actor din Star Wars și Indiana Jones, în vârstă de 77 de ani, consideră că ultimul său film, Chemarea străbunilor (The Call of the Wild) are un mesaj legat de mediu.

“Cred că măreția naturii este exprimată cu siguranță”, a declarat Ford pentru Yahoo Entertainment. “Puterea naturii este acolo pentru ca oamenii s-o aprecieze și s-o înțeleagă. Iar în contextul emoțional al acestui film, cred că are o influență puternică asupra oamenilor.”

În calitate de promotor de neclintit al reformei de mediu, nu este surprinzător faptul că Ford o apreciază foarte mult pe Greta Thunberg, tânăra de 17 ani, activistă în domeniul schimbărilor climatice, desemnată Personalitatea anului 2019 de revista Time.

“Cred că ea exprimă anxietatea pe care tinerii o simt pentru viitorul lor”, a spus Ford. „Și ne oferă un exemplu puternic, ferm, care să ne ajute să stimulăm o schimbare de comportament care este absolut necesară”.

Nu statutul ei de nou lider al mișcării climatice este important, ci mesajul pe care-l transmite și influența pe care o deține, explică Ford. „Cu siguranță nu are ambiția, îmi închipui, să fie un idol. Este activistă și încurajează activismul în rândul tinerilor și cred că asta este oportun și de ajutor”.

Chemarea străbunilor are premiera în Romania vineri, 28 februarie.