Premiera filmului Nu e vreme de murit (No Time to Die) va fi amânată până în noiembrie, au anunțat ieri producătorii ultimului film din franciza James Bond.

Filmul trebuia inițial să fie lansat pe plan internațional pe 2 aprilie și în Romania pe 10 aprilie. Cu toate acestea, răspândirea coronavirusului a dus la închiderea cinematografelor pe piețele majore precum Italia, Coreea de Sud, China și Japonia. Aceasta ar fi putut fi o lovitură majoră pentru Nu e vreme de murit, care a costat mai mult de 200 milioane dolari pentru a fi produs și alte milioane pentru campania de publicitate. Având în vedere bugetul uriaș, filmul va trebui să meargă bine pe piețele internaționale dacă vrea să obțină profit.

Nu e vreme de murit va fi lansat în Marea Britanie pe 12 noiembrie 2020, după care va urma și lansarea la nivel mondial.

Decizia producătorilor Nu e vreme de murit ar putea avea un efect perturbator asupra calendarului de lansări. Alte filme cu buget mare pot lua în considerare amânarea lansarii până ce epidemia de conronavirus nu mai este o amenințare. Surse din lumea filmului au afirmat că închiderea cinematografelor are un impact imens asupra profitului, cu venitul din Hong Kong și Taiwan care a scăzut aproape la 50% și încasările din Italia care urmează aceeași tendință.

Luna aceasta (27 martie în Romania) va fi lansat filmului Mulan (Disney), un film de aventuri conceput pentru publicul asiatic. Un purtător de cuvânt al companiei Disney a confirmat că data lansării pentru Mulan în SUA rămâne neschimbată, dar filmul va debuta pe anumite piețe externe la o dată ulterioară.

Nu e vreme de murit marchează ultimul film cu Daniel Craig în rolul lui 007. Cary Joji Fukunaga, celebru datorita serialului True Detective, regizează filmul, iar câștigătorul premiului Oscar, Rami Malek îl interpretează pe antagonistul lui Bond.

Articol apărut in Variety