Zmeura de Aur, The Golden Raspberry
Zmeura de Aur, The Golden Raspberry

Cats a câștigat (dez)onoarea premiului Cel mai prost film din 2019 de la Zmeurici, iar John Travolta și Hilary Duff au fost onorați… ridiculizați, adică, pentru cele mai proaste interpretări ale anului.

Filmul muzical al studioului Universal, Cats a cules, de asemenea, Zmeure pentru Rebel Wilson, pentru Cea mai proastă actriță într-un rol secundar, James Corden pentru Cel mai prost Actor în rol secundar, Cel mai prost regizor – Tom Hooper și Cel mai prost scenariu pentru Hooper și Lee Hall. Filmul a câștigat, de asemenea, pentru Cea mai Proastă Combinație pentru ceea ce Zmeuricile au descris malițios drept „oricare două ghemotoace de păr jumătate feline / jumătate umane” din film.

Travolta a câștigat atât pentru interpretarea sa în filmul The Fanatic, cât și pentru Trading Paint, iar Duff a câștigat pentru filmul The Haunting of Sharon Tate, în care a jucat-o pe emblematica starletă din anii ’60, într-un film horror.

Ultima interpretare (sperăm) a lui Sylvester Stallone, în rolul lui Rambo din Rambo: Ultima luptă (Rambo: Last Blood), a încasat o pereche de premii pentru Cea mai proastă continuare și Cea mai nesăbuită desconsiderare față de viața umană și proprietatea publică.

Eddie Murphy a fost ocolit la Oscaruri pentru interpretarea din Numele meu e Dolemite (Dolemite Is My Name), dar l-a învins pe Adam Sandler în competiția pentru premiul Zmeura de reabilitare, care recunoaște interpretarea remarcabilă  a unui fost candidat la Zmeura de Aur.

Cea de-a 40-a ediție a Premiilor Zmeura de Aur trebuia să fie difuzată sâmbăta trecută, dar spectacolul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Nu numai că, în general, premiile sunt oferite cu o zi înaintea premiilor Oscar, dar au fost amânate, deoarece premiile Academiei au fost înmânate la începutul lunii februarie, cea mai timpurie ediție de până acum.

Iată lista câștigătorilor:

WORST PICTURE
Cats

WORST ACTOR
John Travolta / “The Fanatic” & “Trading Paint”

WORST ACTRESS
Hilary Duff / “The Haunting of Sharon Tate”

WORST SUPPORTING ACTRESS
Rebel Wilson / “Cats”

WORST SUPPORTING ACTOR
James Corden / “Cats”

WORST SCREEN COMBO
Any Two Half-Feline/Half-Human Hairballs / “Cats”

WORST SCREENPLAY
“Cats” / Screenplay by Lee Hall and Tom Hooper

WORST DIRECTOR
Tom Hooper / “Cats”

WORST REMAKE, RIP-OFF or SEQUEL
“Rambo: Last Blood”

WORST RECKLESS DISREGARD for HUMAN LIFE and PUBLIC PROPERTY
“Rambo: Last Blood”

RAZZIE® REDEEMER AWARD
Eddie Murphy / “Dolemite Is My Name”

Articol apărut in The Wrap