Starurile din Contagion: Pericol nevăzut participă la Campania de prevenire a răspândirii coronavirusului

Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne
Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne

Contagion: Pericol nevăzut (Contagion), filmul din 2011 despre o pandemie fictivă care face ravagii pe tot globul, a devenit, din nou, popular în urma coronavirusului.

Acum, vedetele filmului Matt Damon, Kate Winslet și Laurence Fishburne, le reamintesc oamenilor, printr-o serie de anunțuri de interes public, cum să rămână în siguranță în timpul a ceea ce a devenit rapid o criză globală de sănătate. Intervenția lor face parte dintr-o campanie numită Control Contagion.

Matt Damon

În anunțul lui, Damon a subliniat importanța distanțării sociale. El a eliminat mitul potrivit căruia tinerii nu sunt afectați de coronavirus și i-a sfătuit pe toți să rămână acasă.

“Puteți sta pe canapea sau pe un scaun, așa cum fac eu, și să vă uitați la televizor și să salvați o viață în același timp”, a spus Damon. „Puteți lucra de acasă, puteți utiliza rețelele de socializare pentru a comunica, astfel mai salvați câteva vieți.”

„Este vremea să petreceți cât de mult timp vreți cu nasul în telefon sau tabletă, iar dacă cineva vă admonestează, spuneți-i să nu vă deranjeze pentru că salvați vieți”, a spus starul din Marțianul (The Martian). „Doar asigurați-vă că le spuneți asta de la doi metri distanță.”

El a adăugat: „Altor generații li s-a spus să facă lucruri extraordinare, nouă nu ni se cere decât să rămânem acasă”.

Kate Winslet

În clipul ei, Winslet arată modul corect de a vă spăla pe mâini. Ea a explicat că a primit instrucțiuni în acest sens în timp ce se pregătea pentru film. A lucrat cu un epidemiolog pentru a portretiza convingător un om de știință.

„Spălați-vă pe mâini ca și cum viața dvs. ar depinde de asta, pentru că în special în acest moment, s-ar putea să fie chiar așa – sau viața cuiva pe care îl îndrăgiți, sau chiar viața cuiva pe care s-ar putea să nu-l cunoașteți, dar care merită atenția voastră”, ne sfătuiește Winslet.

Laurence Fishburne

Fishburne, care a jucat un om de știință în film, a asigurat oamenii că: „majoritatea noastră covârșitoare va supraviețui”. Dar el îi avertizează pe telespectatori că, în eventualitatea în care cineva care urmărește clipul nu știe deja pe cineva care se luptă cu coronavirusul, în curând va ajunge să știe pe cineva.

“În filmul Contagion: Pericol nevăzut există o scenă despre tradiția strângerii de mână”, a spus Fishburne. „Ai întins mâna și i-ai arătat persoanei pe care ai întâlnit-o că nu ai o armă. Ei bine, acum, în vremurile pe care le trăim, toți purtăm o armă și nici măcar nu știm.” (Yahoo! Entertainment)

Tom Hanks și Rita Wilson s-au întors la Los Angeles!

Cuplul a fost fotografiat conducând prin L.A. cu Hanks la volan și Wilson  pe scaunul pasagerului, la două săptămâni după ce amândoi au fost diagnosticați cu coronavirus.

Tom Hanks, Rita Wilson
Tom Hanks, Rita Wilson

Întoarcerea lor în SUA din Australia, unde Hanks juca într-un film biografic despre Elvis Presley, fără titlu deocamdată, în regia lui Baz Luhrmann, vine la doar câteva zile după ce Hanks a povestit, într-un mesaj pe Twitter, cum se simțeau.

„Hei, oameni buni. La două săptămâni după primele noastre simptome ne simțim mai bine ”, a scris Hanks într-o declarație comună cu soția sa. Cuplul și-a îndemnat apoi fanii să rămână acasă și să se izoleze, amintindu-le oamenilor că acesta este cel mai eficient mod de a evita virusul, precum și de a ajuta la stoparea răspândirii. (People)

Premiera serialului Obsesia Evei a fost devansată

Fanii serialului Obsesia Evei (Killing Eve), drama cu Sandra Oh și Jodie Comer în rol principal, vor avea parte de o surpriză. AMC Networks a devansat premiera celui de-al treilea sezon cu două săptămâni, pentru a-i încuraja să stea acasă. ”Știm cât de iubit este acest serial și știm cât de dornici sunt oamenii de seriale foarte bune în acest moment, a spus Sarah Barnett, președinta AMC Networks Entertainment Group și AMC Studios.

Mai nou, AMC Networks Entertainment Group va lansa drama creată de Phoebe Waller-Bridge, duminică, 12 aprilie, în loc de data inițial anunțată – 26 aprilie. Seria din opt părți va fi transmisă simultan la BBC America și AMC. (Deadline)

Sperăm ca Obsesia Evei să fie difuzată și în România, de HBO, la scurt timp.