Mel Brooks practică ceea ce propovăduiește.

La câteva săptămâni după ce a apărut împreună cu fiul, Max Brooks, într-un mesaj de interes general #DontBeASpreader, încurajând fanii să practice distanțarea socială, regizorul în vârstă de 93 de ani povestește la CBS Sunday Morning cum el și cel mai bun prieten, Carl Reiner, în vârstă de 98 de ani, țin legătura în absența cinelor de fiecare seară.

“În fiecare seară, Mel Brooks iese din casa din Santa Monica, se urcă în mașină și înfrunta traficul notoriu al orașului Los Angeles pentru a merge la casa lui Carl Reiner din Beverly Hills”, a scris reporterul de la Guardian Hadley Freeman, într-un profil despre cele două legendare staruri de comedie, în februarie. „Acolo, cele două staruri fac ceea ce le place să facă cel mai mult în aceste zile: să discute, să ia cina împreună și să urmărească emisiunea de cunoștințe generale Jeopardy!

Cu toate acestea, în săptămânile care au urmat, distanțarea socială și riscurile îmbolnăvirii de coronavirus în rândul persoanelor în vârstă, au pus punct acestor tabieturi. Conform interviului lor pentru emisiunea Sunday Morning de la CBS – realizat pe web chat, desigur – prietenii de-o viață găsesc, totuși, modalități de a-și menține obiceiurile.

„Ne uităm la Jeopardy! împreună”, a spus Reiner, descriind un moment care amintește de o scenă din filmul Când Harry a cunoscut-o pe Sally (When Harry Met Sally), care se întâmplă să fie regizat de fiul său, Rob Reiner. “Da, dăm drumul la televizor, în același timp, când începe Jeopardy! și la fel facem cu Wheel of Fortune și încercăm să ghicim răspunsurile și, știți, ne distrăm la telefon.”

Cei doi comici – amândoi văduvi – încearcă, de asemenea, să-și mențină moralul (și redevențele) ridicat(e).

„Nu mă uit la știri, le spun tuturor: „Urmăriți filme vechi alb-negru”, a spus Brooks. „Apropo, am o sugestie grozavă: se numește Tânărul Frankenstein (Young Frankenstein). O să vă prindă bine, iar mie o să-mi prindă și mai bine!”

Lăsând gluma la o parte, fiul lui Brooks, Max, din căsătoria sa cu regretata actriță Anne Bancroft, a recunoscut că celebrul său tată face cu greu față situației.

„Cred că probabil nu există nimeni în America acum care să păstreze mai greu distanța socială, decât tata”, a spus tânărul Brooks. “Înflorește în mijlocul mulțimilor. Înflorește în compania prietenilor, iar pentru el să fie nevoit să stea acasă între patru pereți este foarte greu. Dar face ceea ce trebuie să facă pentru că înțelege riscurile.”

Brooks și Reiner și-au oferit, de asemenea, perspectiva ca persoane de etnie evreiască, care au trecut prin al Doilea Război Mondial.

“Ei bine, am fost învingători înainte, a spus Reiner. “A existat un tip pe nume Hitler. Iar noi suntem încă în preajmă, iar el nu este!”

“Putem trece peste asta; e floare la ureche”, a întărit Brooks. „Nu trebuie decât să râdem și să îndurăm”. (Yahoo! Entertainment)