De la McDreamy la Doogie, medicii din seriale le mulțumesc celor adevărați, care se luptă cu coronavirusul

Nu sunt medici – doar i-au interpretat la televizor – iar acum le mulțumesc adevăraților profesioniști din domeniul medical, aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Olivia Wilde, Patrick Dempsey și Neil Patrick Harris sunt câțiva dintre actorii care apar într-un nou anunț de interes public, menit să adune fonduri pentru First Responders – care furnizează echipamente și resurse pentru personalul medical – de Ziua Mondială a Sănătății. Wilde a scris: „În numele medicilor falși de pretutindeni, vrem să mulțumim adevăraților super-eroi din domeniul sănătății… din această criză.”

“Cel mai apropiat lucru pe care l-am făcut vreodată ca să fiu medic, a fost să-mi pun o uniformă”, a spus Wilde – care a jucat-o pe Treisprezece în House – la începutul videoclipului, realizat la inițiativa ei. „Și în timp ce este pe-aproape”, a spus ea în glumă, „nu este același lucru.” Ea a continuat mulțumindu-le adevăraților eroi și a spus că unii dintre prietenii ei doresc, de asemenea, să le mulțumească.

Apoi au urmat clipuri ale co-starurilor lui Wilde din House, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Omar Epps, Kal Penn și Peter Jacobson, precum și Harris (Doogie Howser, M.D.); Dempsey, Kate Walsh și Sandra Oh (Grey’s Anatomy); Donald Faison, Zach Braff și Sarah Chalke (Scrubs); Julianna Margulies și Maura Tierney (ER); Edie Falco (Nurse Jackie); și Freddie Highmore (The Good Doctor). În plus, a participat Jennifer Garner, care a jucat o doctoriță în filmul din 2013, Dallas Buyers Club.

Dempsey, care a fost neurochirurgul Derek Shepherd (numit McDreamy) în distribuția originală a serialului Grey’s Anatomy, a spus: „Vreau să le mulțumesc tuturor medicilor și asistentelor. Celor reali – nu celor de la televizor.”

Mai mulți au glumit despre modul în care abilitățile lor de a interpreta medici nu le-ar fi de mare ajutor în prima linie, inclusiv Chalke: „Dacă doriți să recrutați medici falși, suntem gata. Vă putem ajuta înmânându-vă… chestii.”

Falco (Nurse Jackie) a spus că „mi-am dat seama pe la începutul serialului că nu sunt capabilă să fac efectiv munca pe care o faceți voi, asistentele.”

Cu toții au mulțumit personalului medical pentru curaj, sacrificiu și pentru că „sunteți cei mai buni dintre noi”. (Yahoo! Entertainment)

Jimmy Fallon îi invită pe Kristen Wiig și Will Ferrell să joace într-o telenovelă de carantină

Dacă zilele vi se par lungi și plictisitoare, câțiva din actorii din „Saturday Night Live” sunt alături de voi cu niște hohote de râs spectaculare. În episodul de-acasă „The Tonight Show” de miercuri seara, gazda Jimmy Fallon și alți colegi în carantină, Kristen Wiig și Will Ferrell au apelat la niște peruci ridicole și la accente absurde pentru o scenetă intitulată Zilele cele mai lungi ale vieții noastre (The Longest Days Our Life).

Telenovela pe video-chat, de patru minute a fost inspirată de… ați ghicit – măsurile de stat acasă și de distanțare socială din cauza pandemiei de coronavirus.

“Vanessa, ce s-a-ntâmplat? Parcă ai avea să-mi spui un secret important, scandalos.”, îi spune iubitei Vanessa (Wiig), Fallon (care-l interpretează pe Winston și poartă o perucă blondă).

Ea mărturisește că l-a înșelat cu fratele său. Un Fallon dezamăgit, nedumerit exclamă: “Cum ai putut? Suntem cu toții distanțați social și carantinați. A fost pe Skype sau ceva de genul?”

„A fost pe Skype sau ceva de genul, da”, răspunde Vanessa.

Dar nu a fost fratele lui Winston, Alejandro (Ferrell), cel cu care l-a înșelat Vanessa. Să fi fost Montgomery „celălalt frate rătăcit de mult”, interpretat tot de Ferrell? Nu, nici el. L-a înșelat cu „celălalt, alt frate” al lui Winston, Fontaine (din nou Ferrell).

Pe măsură ce de-a lungul scenetei de comedie răsturnările de situație se succed, veteranii „Saturday Night Live”, uneori, de-abia pot să-și stăpânească râsul, mai ales în timpul schimbărilor de costum ilare ale lui Ferrell. La un moment dat, Wiig își aruncă pe cap, la întâmplare, o perucă blondă și pe umeri o eșarfă pufoasă și devine Melinda Charmin, moștenitoare a imperiului hârtiei igienice Charmin.

Și ca orice telenovelă care se respectă, Zilele cele mai lungi ale vieții noastre are un deznodământ în coadă de pește. (LA Times)