Timothée Chalamet, Dune (Warner Bros)
Timothée Chalamet, Dune (Warner Bros)

Aruncăm o privire la prima imagine oficială a blockbuster-ului SF al lui  Denis Villeneuve, Dune, prin amabilitatea Vanity Fair. Prima fotografie din film dată publicității, îl înfățișează pe Timothée Chalamet în rolul protagonistului Paul Atreides. Personajul este văzut mergând pe planeta sa natală Caladan, în timp ce navele spațiale încep să-i transporte familia către noul lor cămin, Arrakis. Familia lui Paul a moștenit Arrakis, o planetă deșertică, unde se găsește cea mai valoroasă resursă a lumii, un medicament supraomenesc numit „spice”. În calitate de proprietari ai lui Arrakis, cei din Atreides devin dușmanii familiilor regale rivale și ai populației indigene a planetei, un grup de băștinași cunoscuți drept Fremen.

“Lucrul care mi-a plăcut imediat la Paul a fost faptul că, într-o poveste cu atâtea detalii, de așa o amploare și de formare a lumilor, protagonistul este oarecum într-o călătorie de tip anti-erou”, a declarat Chalamet pentru Vanity Fair despre motivul pentru care a acceptat rolul din Dune, film care marchează debutul tânărului actor în fruntea distribuției unui blockbuster. “El crede că va fi un fel de tânăr general care îl va studia pe tatăl său și felul cum conduce o armată, înainte de a-i lua locul, peste vreo zece ani, sau ceva de genul acesta.” Dar soarta are alte planuri cu el.

Lui Chalamet îi dă replica o distribuție impresionantă, care-i include pe Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Zendaya, Stellan Skarsgard și Dave Bautista, printre alții.

Unul dintre colaboratorii cheie ai lui Villeneuve la proiect a fost directorul de imagine Greig Fraser, nominalizat la Oscar pentru Lion. De asemenea, Fraser a mai lucrat și la Rogue One: A Star Wars Story. Directorul de imagine este cunoscut pentru stilul său filmare cu aparatul de filmat ținut în mână, la nivelul solului, ceea ce i-a determinat pe mulți să creadă că Dune va avea un ton mai realist decât ultimul film sci-fi al lui Villeneuve, Vânătorul de recompense 2049 (Blade Runner 2049). Fanii ar trebui să se aștepte ca tonurile reci și cenușii ale Caladan-ului să contrasteze major cu atmosfera deșertică din Arrakis.

Dune a fost făcut de oameni din toată lumea”, a spus Villeneuve pentru Vanity Fair. „Mulți dintre acești oameni sunt ca o familie pentru mine și mă gândesc adesea la ei. Sunt atât de mândru să prezint efortul pe care l-au depus. Aștept cu nerăbdare momentul în care vom putea să ne reîntâlnim cu toții, de vreme ce Dune a fost făcut să fie văzut pe marele ecran.”

Warner Bros. urmează să lanseze Dune în cinematografe pe 18 decembrie, dată neschimbată deocamdată.

Articol apărut în IndieWire