Pandemia de coronavirus a închis producțiile TV din întreaga lume, dar sunt câteva seriale care, în mare parte, au terminat filmările și vor fi difuzate în acest an. De exemplu cel de-al doilea sezon al serialului HBO Materiile întunecate (His Dark Materials), adaptarea romanelor fantasy ale lui Philip Pullman. În primul sezon, am făcut cunoștință cu Lyra Belacqua (Dafne Keen), o tânără neastâmpărată care este atrasă într-o conspirație care străpunge voalul dintre lumea noastră și lumea ei, o lume din epoca steampunk, populată de urși polari care vorbesc și creaturi numite daimoni. La sfârșitul primului sezon, ea și Will (Amir Wilson), un băiat din lumea noastră, trec amândoi prin țesătura sfâșiată a realității. Unde vor ajunge? Rămâne de văzut.

Citește și: Materiile întunecate: Lin-Manuel Miranda analizează finalul Sezonului 2

Dafne Keen, Materiile întunecate (HBO)
Dafne Keen, Materiile întunecate (HBO)

HBO a filmat primul și al doilea sezon din Materiile întunecate aproape unul după celălalt, în mare parte deoarece producătorii nu doreau ca tinerele vedete să se maturizeze față de personajele lor. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vedem sezonul 2 – adaptarea romanului The Subtle Knife, a doua parte din trilogia lui Pullman – mai târziu în acest an, coronavirus sau fără coronavirus.

Citește și: Materiile întunecate: Surpriză pentru fanii Urzeala tronurilor

Dar cum rămâne cu sezonul 3, care va fi cartea finală din serie, The Amber Spyglass? Ei bine, potrivit producătorului executiv Jane Tranter, echipa lucrează la scenariu, dar deocamdată nu pot să facă mai mult.

Din păcate, asta înseamnă că nu vom vedea sezoanele 1, 2 și 3 pe rând, la un an distanță. Sezonul 2 ar trebui să apară în acest an, dar va exista un decalaj între acesta și sezonul 3, pe care probabil că nu îl vom vedea până în 2022. Lacune ca aceasta vor fi din ce în ce mai frecvente la televizor, în special atunci când avem de-a face cu seriale de cea mai bună calitate, cu imagine și efecte speciale deosebite, așa cum este Materiile întunecate.

Nu putem să nu ne întrebam cum va afecta asta îngrijorarea producătorilor cu privire la actorii care trec prin pubertate. Keen și Wilson au 15, respectiv, 16 ani și nu pot juca adolescenți à la longue. Sincer, în sezonul 1, Keen arăta deja ceva mai mare decât ceilalți copii actori cu care a jucat. Dar vom vedea.

Citește și: Cu His Dark Materials App puteți avea propriul daimon, care vă încurajează să aveți grijă de voi

Între timp, vă puteți bucura de o piesă inedită din sezonul 1 al serialului Materiile întunecate, o temă pentru Lyra scrisă de Graham McCusker, cel care a scris muzică vocală pentru primul sezon. Această piesă nu a reușit să intre în mixul final. “Am scris un mic demo pentru pian, o melodie pe care am vrut s-o folosească pentru personajul Lyra, ca temă pentru o scenă în care Lyra este singură sau este adâncită în gânduri”, a declarat McCusker pentru BroadwayWorld. „Când are momente în care se simte tristă, nesigură sau speriată de ceea ce-i rezervă viitorul. De exemplu, cu referire la carte, ar fi putut fi folosită când Lyra adoarme în balon, imediat după ce vorbește cu Serafina Pekkala și străbat cerul spre Svalbard. Ar fi putut fi interpretată drept „calmul dinaintea furtunii”.

Dan Selcke, Winter Is Coming, 9 mai

Advertisement