Villanelle se întoarce la origini săptămâna aceasta, în Obsesia Evei (Killing Eve)… dar reușește, totuși, să facă câteva victime noi pe parcurs.

Episodul de luni s-a concentrat doar pe Villanelle și pe călătoria ei în micuțul oraș rus, unde „Oksana” a reluat legătura cu mama ei, Tatiana și cu familia care a părăsit-o în urmă cu ani de zile. Aceasta include un frate mai mic, adorabil obsedat de Elton John; la un moment dat, familia izbucnește într-o interpretare caraghioasă a cântecului „Crocodile Rock” al lui John, căruia nici măcar Villanelle cea cu inima de piatră nu-i rezistă.

“S-a regăsit în acest loc plin de neadaptați și cred că s-a simțit mai acasă decât s-a simțit vreodată”, a declarat pentru TVLine actrița Jodie Comer. „Avem acea scenă la masa din bucătărie, în care cântă toți, iar ea gândește: „Ce mama naibii se întâmplă?”, dar apoi găsește acel ceva pe care-l căuta de atât de mult timp. Cred că întrezărește cum ar fi putut fi viața ei.”

Lui Villanelle începe să-i placă viața la țară; participă la un festival local – Ziua recoltei – și își arată uimitorul talent la aruncatul bălegarului. „Figuranții din acest episod provin, de fapt, din acest sătuc din Romania, în care am filmat”, dezvăluie Comer. „Simt că distribuția care a participat la acest episod a fost de-a dreptul excepțională și a adus atâta energie și excentricitate. Am simțit cu adevărat că înțeleg ce anume i-a plăcut la ei și cum asta, în mod ciudat, a relaxat-o. Cred că s-a dus acolo gata să ucidă pe toată lumea, iar apoi, când efectiv a ajuns acolo, în mod ciudat, a simțit un fel de pace pentru un timp.”

Jodie Comer, Obsesia Evei (HBO)
Jodie Comer, Obsesia Evei (HBO)

Totuși, pacea asta este de scurtă durată: Villanelle încă este supărată pe mama ei, Tatiana, pentru că a abandonat-o în copilărie, iar după ce Tatiana îi cere să plece, Villanelle aruncă în aer casa părintească, ucigându-și mama și rudele mai puțin simpatice. Nu-l cruță decât pe tânărul fan Elton, avertizându-l la timp și lăsându-i suficienți bani pentru a-l vedea pe Rocket Man în concert, la Londra. Asta înseamnă că, în sfârșit, Villanelle se înmoaie? „Oamenii zic: „asta nu-i stă în fire”, remarcă Comer, „dar ceea ce continuu să aflu despre ea în timp ce o interpretez, este că evoluează mereu. Mi se pare din ce în ce mai mult, de la un sezon la altul, că nu putem să rămânem la formula care a funcționat în sezonul 1. Este greu să ne menținem pe linia asta, ar fi obositor. Trebuie să creștem odată cu ea. Trebuie să ascultăm ce spune și ce experimentează. Și cred că asta este adevărat în legătură cu punctul în care se află acum.”