Academia de Artă și Științe Cinematografice a anunțat luni că cea de-a 93-a ceremonie a premiilor Oscar a fost amânată cu două luni, până pe 25 aprilie 2021.

Oscars
Oscars

„Timp de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne mângâia, inspira și distra în vremurile cele mai întunecate ale istoriei. Cu siguranță asta au făcut anul acesta. Sperăm că, prin extinderea perioadei de eligibilitate și amânarea datei ceremoniei de premiere, oferim flexibilitate producătorilor de film să-și finalizeze și să-și lanseze filmele, fără a fi penalizați pentru ceva ce nu pot controla”, au spus președintele Academiei, David Rubin și directorul executiv Dawn Hudson, într-o declarație comună. „Oscarurile din 2021 și deschiderea noului nostru muzeu vor marca un moment istoric, care va aduna fani ai filmelor din întreaga lume, uniți de cea de-a șaptea artă.”

De asemenea, Academia a anunțat că gala Governors Awards, care are loc toamna, a fost amânată pentru o dată ulterioară, nespecificată. Deschiderea din decembrie a Muzeului Academiei de Film a fost mutată în aprilie pentru a coincide cu Oscarurile. (Variety)

Ceremonia de anul viitor va marca doar a patra oară când Oscarurile au fost amânate în istoria lor de peste 90 de ani și este, de departe, cea mai lungă amânare.

Oscarurile din 1938 au întârziat o săptămână din cauza inundațiilor masive din Los Angeles. În 1968, au fost amânate cu două zile din respect pentru Martin Luther King Jr., care fusese asasinat cu patru zile înainte de data planificată inițial, 8 aprilie. Iar în 1981, ceremonia a fost din nou amânată, de data aceasta cu 24 de ore, din cauza tentativei de asasinat asupra președintelui, fost actor, Ronald Reagan, care ar fi urmat să participe la deschiderea ceremoniei – o decizie luată cu doar patru ore înainte de începerea propriu-zisă a ceremoniei. (Yahoo! Entertainment)