Cinci filme care exprimă spiritul american.

5. Hidden Figures – Figuri ascunse

Într-un mod incitant, Hidden Figures celebrează contribuțiile cruciale, trecute cu vederea ale matematicienelor afro-americane care au lucrat la NASA în timpul Cursei Spațiale, un moment de răscruce în istoria Statelor Unite. Este vorba despre trei eroine, insignifiante la vremea respectivă, Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) si Mary Jackson (Janelle Monáe), care au avut o contribuție majora la lansarea astronautului John Glenn, pe orbită.

4. On The Basis of SexLupta pentru egalitate

Este povestea reală a lui Ruth Bader Ginsburg, lupta ei pentru drepturi egale și primele cazuri dintr-o carieră istorică, care au condus la nominalizarea și confirmarea ei ca adjunct al Curții Supreme de Justiție a SUA.

3. Jaws – Fălci

Acțiunea filmului se petrece pe 4 iulie. Un orășel de pe o insula din New England este dat peste cap când un rechin ucigaș înroșește cu sânge apele oceanului.  Thriller-ul lui Steven Spielberg are același impact acum, ca atunci când a debutat în 1975. Nu poți să nu urmărești povestea locuitorilor temerari care pornesc la vânătoare de rechini, fără să simți cum inima  îți galopează în ritmul celebrei coloane sonore.

2. Da 5 Bloods – Frăția celor cinci

Spike Lee vine cu un tumult cinematic insurgent, perfect asortat cu tumultul din lume. Frăția celor cinci (Da 5 Bloods) este o pușcă de paintball încărcată cu proiectile adevărate: o explozie de satiră și agonie emoțională despre rasă și imperiul american, rana perenă cauzată de Vietnam, sacrificiul afro-american pe câmpul de luptă și faptul că black deaths matter.

  1. Independence Day – Ziua Independenței

Festivitățile pline de bucurie care au loc cu ocazia sărbătorii naționale a Statelor Unite, iau o întorsătură de rău augur în momentul în care forțele extraterestre invadează marile orașe din SUA și din lume. Suntem martorii incendierii clădirii Capitolului și ne bucurăm nespus când Will Smith îi trage un pumn în față unui extraterestru. În lupta cu o tehnologie superioare, cea mai bună armă a omenirii este dorința de a supraviețui.