Ecaterina (The Great), cu Elle Fanning în rolul principal și Nicholas Hoult în rolul lui Petru al III-lea, este ruda haotică, violentă, senzuală, dezaxată a lui Marie Antoinette a Sofiei Coppola și a lui Favorita (The Favourite) regizat de Yorgos Lanthimos. Tony McNamara, scenaristul nominalizat la Oscar pentru Favorita, nu confirmase anterior că ultimul său proiect se va extinde dincolo de cele 10 delicioase episoade.

Dar, Huzzah!, Hulu a confirmat că vom avea un al doilea sezon din Ecaterina. Iată tot ce știm despre situația sezonului 2 – și motivul pentru care Ecaterina îl merită. (Atenție! Urmează informații din ultimul episod al serialului)

Ecaterina, Elle Fanning, Nicholas Hoult (Foto: Ollie Upton)

Serialul prezintă o istorie revizuită a căsătoriei cu năbădăi a suveranilor ruși din secolul al XVIII-lea și a fost inițial anunțat ca o serie limitată. Dar până la sfârșitul primului sezon, împărăteasa doar ce a dat de gustul puterii.

Toți actorii din rolurile principale se vor întoarce… cu o excepție notabilă

Pentru un serial în care vărsările de sânge abundă, personajele centrale sunt încă în viață la sfârșitul sezonului 1. Printre cei care ar putea să se întoarcă se numără Fanning în rolul Ecaterina, Hoult ca Petru al III-lea, Phoebe Fox – servitoarea lui Ecaterina, Marial, Sacha Dhawan – birocratul Orlov, Adam Godley în calitate de consilier religios Mitro, Gwilym Lee, mâna dreaptă a lui Petru – Grigor Dymov, Charity Wakefield amanta favorită a lui Petru – Georgina, Belinda Bromilow – mătușa aiurită Elisabeta și Douglas Hodge în rolul generalului Velementov. Doar iubitul Ecaterinei, Leo (Sebastian De Souza), și-ar fi putut întâlni creatorul. (Deși nu asistăm la execuția lui pe micul ecran, deci orice este posibil.)

Primul sezon se încheie cu o răsturnare de situație sfâșietoare

În ultimul episod din Ecaterina, țarina împlinește 20 de ani. Ca un cadou pentru ea însăși, Ecaterina decide să renunțe la lunile meticuloase de planificare a loviturii de stat, luând decizia de ultim moment să-l ucidă pe Petru în acea zi. Între timp, Petru se confruntă cu faptul că s-ar putea să fie, de fapt, îndrăgostit de nevastă-sa și este hotărât s-o determine să-i întoarcă sentimentele până la sfârșitul zilei.

Planurile Ecaterinei de a-l elimina pe Petru sunt complicate de cadoul său pentru ziua ei de naștere – o vizită a idolului ei, Voltaire (Dustin Demri-Burns). Când Ecaterina se năpustește asupra lui Petru cu un cuțit, el interpretează greșit încercarea de lovitură de stat, drept hârjoneală. Dar această confuzie este înlăturată de Marial, care îi spune lui Petru totul despre planul soției sale și îi dezvăluie că Ecaterina este însărcinată cu moștenitorul său.

În cele din urmă, este o poveste de dragoste – a lui pentru ea și a ei pentru Rusia. În timp ce Petru ține un cuțit la gâtul Ecaterinei, ei negociază soarta țării și a relației lor. „Mă iubești și îl iubești și pe Paul”, spune ea, numindu-și copilul nenăscut în încercarea de a-i câștiga simpatia. „N-o să ne omori”. Petru n-o omoară, dar îi cere Ecaterinei să pună capăt loviturii de stat sau să-l piardă pe Leo, iubitul vieții sale. După ce se consultă cu Voltaire, Ecaterina îl sacrifică pe Leo de dragul țării adoptate. Ecaterina și Petru sunt uniți de amăgiri reciproce – ale lui că ea se va îndrăgosti de el, ale ei că el îi va permite să guverneze.

Mai sunt multe de revizuit din viața Ecaterinei cea Mare

Încă de la început, Ecaterina a anunțat că nu se dorește a fi o redare exactă din punct de vedere istoric a vieții lui Ecaterina cea Mare. O notiță de la începutul fiecărui episod anunță: „o povestire adevărată pe alocuri”.

Dar, în ciuda libertăților creative (Ecaterina avea 14 ani când s-a căsătorit cu Petru, nu 19 ani, și a trăit cu el zeci de ani înainte de a pune în scenă lovitura de stat, nu șase luni), mai sunt multe de povestit despre viața ei. În primul rând, Ecaterina nu a ajuns la putere decât după nașterea fiului ei Paul, idee abordată în final. Și a domnit 34 de ani, deci creatorii serialului au destul conținut de… revizuit.

Producătorul executiv Marian Macgowan a declarat că au trasat, deja, câteva sezoane ale serialului. „Inițial am plănuit șase sezoane. Deci credem că există suficient material pentru a continua serialul până când va fi bătrână”, a declarat Macgowan pentru Decider. Când Fanning a fost întrebată despre calendarul pentru sezonul 2 de Entertainment Weekly, ea a confirmat că vor continua cu personajele la aceeași vârstă. (În concluzie, nu vom avea schimbări de distribuție ca la The Crown.)

Probabil vor trece ani până ce sezonul 2 va ajunge pe micile ecrane

Înainte de a pune popcornul la microunde și de a ciocni paharele de bere, trebuie să ne amintim de situația actuală din lume. Probabil că va trece mai mult de un an până când vom primi cel de-al doilea sezon promis. Primul a fost comandat în februarie 2019 și nu a debutat până în mai 2020. În plus, aproape fiecare producție de film sau televiziune a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Până atunci, o vom reurmări pe Ecaterina cum îl învață pe Petru să spună touché.

Savannah Walsh, Elle, 2 iulie