Un zvon care circulă de mult timp în legătură cu viitorul film Marvel Văduva neagră (Black Widow) este faptul că filmul de acțiune o lansează pe Yelena Belova, personajul lui Florence Pugh, drept o nouă super-eroină care va apărea în viitoarele filme Marvel, acum că rolul lui Scarlett Johansson ca Black Widow a ajuns la final. Regizoarea filmului, Cate Shortland, a confirmat, mai mult sau mai puțin, acest lucru într-un nou interviu pentru revista Empire. Shortland a spus că, în timp ce filmul ei Văduva neagră este un cântec de lebădă pentru Johansson, este de asemenea o rampă de lansare pentru Pugh în Marvel Cinematic Universe.

Citește și: Văduva neagră – Un recviem extraordinar pentru Natasha Romanoff

Scarlett Johansson, Florence Pugh - Văduva neagră (Marvel)
Scarlett Johansson, Florence Pugh – Văduva neagră (Marvel)

„Kevin Feige (președintele Marvel Studio) și-a dat seama că iubitorii de film se vor aștepta la o poveste de origine, așa că, desigur, am mers în direcția opusă”, a spus Shortland. „Și nu știam cât de grozavă va fi Florence Pugh. Știam că va fi minunată, dar nu știam cât de minunată. Scarlett este atât de amabilă, la stilul: „Ah, îi predau ștafeta.” Deci va propulsa o altă poveste cu o femeie în rol principal.”

De asemenea, Shortland a dat de înțeles că Văduva neagră le va oferi fanilor MCU alinarea pe care Răzbunătorii: Sfârșitul jocului (Avengers: Endgame) nu le-a oferit-o în legătură cu moartea Natashei Romanoff, interpretată de Johansson. „În Endgame, fanii s-au supărat că Natasha n-a avut parte de o înmormântare. În timp ce Scarlett, când i-am povestit despre asta, a spus că Natasha nu ar fi dorit o înmormântare”, a spus regizoarea. „Este prea retrasă și, oricum, oamenii nu știu cu adevărat cine este. Deci, ceea ce am făcut în acest film a fost să lăsăm sfârșitul să fie în concordanță cu suferința pe care o simțeau fanii, în loc de o mare revărsare de oameni care să-și ia rămas bun. Cred că acesta este un final potrivit pentru ea.”

Cariera lui Pugh a prins aripi de la succesul cu drama din 2016 Lady Macbeth. Actrița a obținut prima nominalizare la Oscar, la începutul acestui an, datorită interpretării sale alături de Saoirse Ronan în Fiicele doctorului March (Little Women), regizat de Greta Gerwig, și a intrat în istoria genului horror, anul trecut, cu prestigioasa interpretare din Midsommar a lui Ari Aster. Văduva neagră marchează debutul lui Pugh într-un film de mare anvergură de la Hollywood, iar interviul lui Shortland sugerează că este doar începutul pentru actriță, întrucât are deja planificat un rol mai mare în MCU.

Zack Sharf, IndieWire, 6 iulie

Disney trebuia să lanseze Văduva neagră în cinematografe la 1 mai 2020, dar data lansării a fost amânată din cauza pandemiei. Premiera Văduva neagră este acum programată pentru 9 iulie 2021.