Hollywoodul încă încearcă să-și dea seama exact cum să reînceapă producția de filme în condiții sigure și eficiente, dar iată că avem, deja, un film de la care s-ar putea inspira. Se numește Malcolm & Marie, este scris și regizat de creatorul serialului Euforia (Euphoria) Sam Levinson, îi are pe John David Washington și Zendaya în rolurile principale, iar, spre marea mirare a industriei de divertisment, a reușit deja să încheie producția.

Zendaya, John David Washington (Shutterstock)
Zendaya, John David Washington (Shutterstock)

Deadline are detalii despre producție, relatând că filmările au avut loc între 17 iunie și 2 iulie. Respectând toate recomandările diferitelor sindicate, Malcolm & Marie a fost filmat în Carmel, California, în clădirea numită Caterpillar House – descrisă drept „o minunăție arhitecturală, ecologică, din sticlă”.

Zendaya ne-a oferit, deja, o prima privire asupra filmului, postând pe Twitter o imagine cu ea și John David Washington în Malcolm & Marie:

Originea producției este destul de interesantă, povestea începând când Sam Levinson și Zendaya au primit vestea că producția Sezonului 2 a serialului Euforia va fi închisă temporar. Conform zvonurilor, actrița l-ar fi sunat pe creatorul serialului întrebându-l dacă poate scrie și regiza un film în condiții de carantină, iar Levinson a reușit să creioneze ceea ce s-a dovedit a fi Malcolm & Marie, în doar șase zile.

În cele două săptămâni în care filmul a fost în producție la Caterpillar House, s-au luat toate măsurile de precauție pentru a se asigura că toți cei implicați vor fi în siguranță. Cei din distribuție și echipa de filmare au purtat măști și au practicat distanțarea socială (deși fotografia sugerează că regulile au fost un pic diferite în fața camerei de filmat) și nimeni n-a avut voie să părăsească proprietatea. Toată lumea avea rulotă separată și lua masa în zone desemnate.

Sunt câteva lucruri cheie pe care încă nu le cunoaștem despre Malcolm & Marie, cel mai important fiind subiectul filmului. Se zvonește că ar fi asemănări între lungmetraj și Poveste despre căsnicie (Marriage Story) care a fost în competiția pentru Oscar de anul trecut, dar nu este clar dacă filmul are acțiunea plasată în timpul pandemiei din 2020. De asemenea, nu se știe dacă imaginea alb-negru de mai sus este o fotografie stilizată sau dacă filmul nu este color.

Eric Eisenberg, CinemaBlend, 8 iulie

Între timp, îl vom vedea pe Washington în mult-așteptatul și mult-amânatul film Tenet a lui Christopher Nolan, în timp ce Zendaya va apărea alături de Timothée Chalamet în viitoarea adaptare Dune, regizată de către Denis Villeneuve.