Charlize Theron
Charlize Theron

După tot sângele, sudoarea și discuțiile aprinse cu Tom Hardy, Charlize Theron nu își va relua rolul Imperator Furiosa în viitorul prequel (poveste anterioară) Mad Max.

Regizorul George Miller va distribui altă actriță pentru a interpreta o versiune mai tânără a personajului lui Theron, lucru despre care laureata Oscar recunoaște că este „un pic dureros”, în primul ei interviu despre film.

 „Este greu de digerat. Uite ce e, îl respect din toată inima pe George după ce am făcut Fury Road cu el”, a spus Theron pentru The Hollywood Reporter. „Este un maestru și-i doresc tot binele din lume. Da, este un pic dureros, cu siguranță. Îmi place foarte mult personajul respectiv [Furiosa] și sunt atât de recunoscătoare că am avut o mică parte în crearea ei. Va fi pentru totdeauna cineva la care mă voi gândi și la care voi reflecta cu drag.”

Theron a mai spus că i-ar fi plăcut să „participe la acea poveste în continuare”, dar că, în cele din urmă, are încredere în viziunea lui Miller în legătură cu viitorul francizei.

Regizorul a spus anterior că, în timp ce a luat în considerare utilizarea tehnologiei pentru a o întineri pe Theron pentru rolul din prequel, a decis, în cele din urmă, să nu apuce pe calea asta, remarcând că abordarea CGI folosită în Irlandezul: Asasinul mafiei (The Irishman) este îndrăzneață, dar, până la urmă, îți distrage atenția. În schimb, actrițe precum Jodie Comer din Obsesia Evei (Killing Eve) și vedeta din Emma, Anya Taylor-Joy, au fost luate in considerare pentru a o înlocui.

Theron părea să sugereze că fanilor nu le-ar fi păsat de vârsta ei, menționând că telespectatorii n-au avut nimic de spus, de exemplu, despre distribuirea unor actori britanici pentru a interpreta personaje istorice ruse în aclamatul serial HBO Cernobîl (Chernobyl).

„Ne agățăm atât de mult de detaliile neimportante, încât uităm că lucrul de care ne-am atașat emoțional n-are nici o legătură cu acel amănunt insignifiant pe care ne concentrăm”, a spus ea.

Cât despre relația tensionată dintre ea și fostul co-star Hardy, care a reapărut la suprafață într-o recentă discuție despre blockbuster, se pare că Theron a îngropat acea secure a războiului în deșert.

„Asta-i partea bună a timpului, nu-i așa? Îți oferă un moment pentru a reflecta cu adevărat și înțelege anumite lucruri”, a spus Theron despre modul în care atât ea cât și Hardy și-au recunoscut partea din vină de pe platoul de filmare, din trecut. „Asta înseamnă evoluție. Așa învățăm. Așa devenim mai buni. Nu mi-a fost greu să fac asta. Ăsta-i adevărul.”

Dacă vă este dor de Theron într-un rol în care împarte lovituri în stânga și-n dreapta, fiți siguri că exact asta face în noul său film de la Netflix, Vechea gardă (The Old Guard), precum și în mult-așteptata continuare de la Atomic Blonde, despre care a confirmat că este în lucru.

Cole Delbyck, HuffPost, 6 iulie