Tenet (Warner Bros.)

Update 23 iulie: La mai puțin de o săptămână după ce Warner Bros. a amânat pentru o dată care va fi ulterior anunțată, premiera filmului Tenet a lui Christopher Nolan, Walt Disney a anunțat că versiunea live-action a lui Mulan renunță, de asemenea, la o lansare în cinematografe în viitorul apropiat. Aceasta este a patra oară când premiera filmului a fost amânată de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, din martie.

Și atunci n-a mai rămas decât Mulan. După săptămâni în care a tot schimbat data premierei, Warner Bros. a amânat pe termen nedeterminat lansarea filmului Tenet al lui Christopher Nolan, care ar fi urmat să-i atragă pe amatorii de film înapoi în cinematografe, pe 12 august. Deocamdată, lungmetrajul Disney, Mulan, remake al animației de succes din 1998, este programat să ajungă în multiplexuri pe 21 august, dar agravarea pandemiei de coronavirus pare să afecteze aceste planuri. „Vom anunța în curând o nouă dată de lansare din 2020 pentru Tenet, filmul complet original și uimitor al lui Christopher Nolan”, a declarat președintele Warner Bros., Toby Emmerich, într-o declarație oferită Variety. „Nu tratăm Tenet ca pe o lansare tradițională globală cu o dată fixă, iar planurile noastre viitoare de marketing și distribuție vor reflecta asta.”

Declarația lui Emmerich lasă deschisă posibilitatea ca Tenet să ajungă mai întâi în cinematografele de peste ocean, în țările care au reușit să gestioneze criza COVID-19 mai bine (nu și în Romania, din păcate). Cinematografele din mai multe piețe europene și asiatice s-au redeschis, iar lanțurile de cinematografe sunt dornice de noi filme de la Hollywood pentru a atrage publicul local să cumpere bilete. (Variety notează că filmele anterioare ale lui Nolan au câștigat, adesea, mai mult de 50% din veniturile lor totale la box-office-urile de pe piețele internaționale.) În Statele Unite, filmul ar putea urma un traseu ne-tradițional pentru a ajunge la amatorii de film, inclusiv să ruleze de la caz la caz în anumite orașe, în loc să aibă o lansare națională. Într-un fel sau altul, Tenet va găsi o modalitate de a ne pune mintea pe bigudiuri, în stilul Inception. (Yahoo! Entertainment)