Moarte pe Nil (Death on the Nile), a lui Kenneth Branagh, urmarea filmului Crima din Orient Express (Murder on the Orient Express) din 2017, a lansat primul trailer – și toată lumea este suspectă.

Povestea polițistă bazată pe romanul lui Agatha Christie, revine cu Branagh în rolul celebrului detectiv belgian Hercule Poirot. De data aceasta, pleacă în vacanță la bordul unui vas de croazieră luxos, când luna de miere a unui cuplu este brusc scurtată.

„Vă întreb, ați iubit vreodată atât de mult, ați fost atât de posedați de gelozie încât să ucideți?” întreabă Poirot în trailer. „Infracțiunea este crima. Criminalul este unul dintre voi.”

Alături de Branagh, distribuția plină de vedete îi include pe: Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Ali Fazal, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Emma Mackey, Dawn French, Rose Leslie, Jennifer Saunders și Russell Brand.

Scenaristul Orient Express, Michael Green, a revenit pentru a scrie Moarte pe Nil. Această versiune marchează a treia adaptare pentru ecran a romanului lui Christie. A fost adaptat anterior într-un film din 1978, cu Peter Ustinov în rolul lui Poirot, alături de Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury, George Kennedy, Jane Birkin, Jack Warden și David Niven. Filmul a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun design vestimentar. În 2004, a fost transformat într-un serial TV intitulat Agatha Christie’s Poirot.

Disney, care a achiziționat filmul de la 20th Century Fox, intenționează să lanseze Moarte pe Nil în cinematografe,  pe 23 octombrie. (Variety)

Moarte pe Nil (Disney)
Moarte pe Nil (Disney)