Actorii vorbesc tot mereu despre recuzita pe care au luat-o de pe platoul de filmare, fie că este vorba despre o piesă vestimentară semnificativă sau un obiect de care s-au atașat. Dar unele vedete merg mai departe și adoptă co-starurile ca animale de companie, după finalizarea filmărilor.

Sophie Turner și-a adoptat direwolf-ul din Urzeala tronurilor

Sophie Turner, Zunni (Urzeala tronurilor)
Sophie Turner, Zunni (Urzeala tronurilor)

În Urzeala tronurilor (Game of Thrones), fiecare copil Stark are propriul său direwolf – o creatură fictivă care este în esență un lup, dar mult mai mare și mai inteligent. Personajul lui Turner, Sansa, a fost obligat să renunțe la Lady, care a fost executată din cauza cruzimii lui Joffrey.

Dar Turner nu s-a îndurat s-o lase în urmă pe Zunni, cățeaua care a interpretat-o pe Lady. “În copilărie mi-am dorit dintotdeauna un câine, dar părinții mei n-au fost de acord. Ne-am îndrăgostit de Lady, direwolf-ul personajului meu pe platoul de filmare. Știam că Lady a murit și voiau să-i găsească un nou stăpân, iar mama i-a convins să ne lase s-o adoptăm noi”, a povestit Turner pentru Coventry Telegraph.

Elizabeth Taylor a avut o legătură specială cu calul din Vis de glorie

Elizabeth Taylor, King Charles (Vis de glorie)
Elizabeth Taylor, King Charles (Vis de glorie)

Potrivit revistei Horse and Hound, Taylor l-a călărit pe King Charles ani buni înainte de a deveni co-starul ei în filmul din 1945, Vis de glorie (National Velvet), în care este vorba despre o fată, Velvet Brown, care câștigă un cal într-o competiție. Se zvonește că King Charles se purta frumos doar cu Taylor – îi mușca pe toți ceilalți. Așa că, la împlinirea vârstei de 13 ani, studioul i l-a făcut cadou.

Tiffany Haddish a adoptat un pisoi din distribuția filmului Keanu

Tiffany Haddish, Catonic (Keanu)
Tiffany Haddish, Catonic (Keanu)

În filmul de comedie Keanu, despre răpirea iubitei pisici titulare, au fost, de fapt, șapte pisoi care l-au interpretat, pe rând,  pe Keanu. În timp ce șase dintre cele șapte pisici își continuă cariera artistică, una dintre vedetele filmului, Haddish, a adoptat pisica rămasă, pe care a numit-o Catonic.

Robert Redford l-a cumpărat pe unul din caii din Călărețul electric

Robert Redford (Călărețul electric)

Potrivit Horse Nation, Redford și-a cumpărat co-starul cabalin din filmul Călărețul electric (The Electric Horseman) și l-a ținut la ranchul său din Utah, timp de 18 ani. În film, personajul lui Redford, un fost campion de rodeo, decide să fure un cal de rasă și să-l călărească prin toată țara până la un canion, unde poate fi liber.

“Pentru mine a fost o șansă de a-mi demonstra propria afinitate pentru cai, dar filmul este și despre modul de viață din vest, a cărui dispariție este tristă, dar inevitabilă. Totuși, în centrul poveștii se află un om cu o sensibilitate deosebită față de cai, a spus Redford.

Yvette Nicole Brown l-a adoptat pe unul dintre câinii din filmul Doamna și vagabondul

Yvette Nicole Brown, Harley (Doamna si vagabondul)
Yvette Nicole Brown, Harley (Doamna si vagabondul)

În timp ce personajul lui Brown, mătușa Sarah nu se prea omora după câini, în viața reală, ea îl iubește pe cățelul pe care l-a adoptat de pe platoul de filmare. Toate animalele folosite în Doamna și vagabondul (Lady and the Tramp) au fost fie animale de la adăpost, fie disponibile pentru adopție, așa că, desigur, Brown a decis să ia unul acasă.

“[Dresoarea] nu i-a lăsat pe oameni să ia un câine la întâmplare. Ne-a urmărit pe întreaga durată a filmărilor, iar la sfârșit mi-a spus: “cred că știu care-i câinele tău.” Iar eu am întrebat: “Ah! Care dintre ei?” și mi-a răspuns: „Harley este câinele tău”, și-a reamintit Brown pentru revista People. A avut 100% dreptate. Harley este câinele meu. Îl iubesc. Este un nebun, dar îl iubesc”.

Viggo Mortensen a adoptat co-staruri din Stăpânul inelelor și Hidalgo

Viggo Mortensen, TJ (Hidalgo)
Viggo Mortensen, TJ (Hidalgo)

Distribuția filmului Stăpânul inelelor (Lord of the Rings) a celebrat timpul petrecut împreună luând recuzită de pe platoul de filmare sau tatuându-se – dar Mortensen a mers mai departe. El a adoptat doi cai: Eurayus și Kenny. A declarat pentru IGN: “M-am împrietenit cu Eurayus. El a intrat în distribuție aproximativ la fel ca mine. Știi, n-a avut timp de pregătire, a fost adus pe platou și a trebuit să se descurce. A fost dur pentru el și a fost nevoie de ceva timp pentru ca noi să ne sincronizăm și ca el să se simtă confortabil pe platoul de filmare. Așa că a trebuit să petrecem mult timp împreună și am vrut să păstrez legătura cu el”, a povestit Viggo. Iar Kenny? “Am vrut doar ca Eurayus să aibă un amic.”

Mai mult decât atât, Mortensen și-a adoptat co-starul din filmul western din 2004 Hidalgo și Oceanul de Foc (Hidalgo), numit TJ.

Gabbi Shaw, Insider, 14 august