Chadwick Boseman, care a cârmuit pe marele ecran ca nobilul Black Panther al companiei Marvel, a murit de cancer la vârsta de 43 de ani, vineri, la Los Angeles, înconjurat de soția sa, cântăreața Taylor Simone Ledward și rudele apropiate.

Chadwick Boseman
Chadwick Boseman

Numindu-l „un adevărat luptător”, familia lui Boseman a dezvăluit că actorul a fost diagnosticat cu cancer de colon în urmă cu patru ani. El nu și-a făcut niciodată public diagnosticul, chiar și după ce pe rețelele de socializare au apărut fotografii ale actorului, cu înfățișarea slăbită.

„Un adevărat luptător, Chadwick a perseverat prin toate acestea și v-a adus multe dintre filmele pe care ați ajuns să le îndrăgiți”, spune declarația familiei sale, postată pe Twitter și Instagram. „De la Marshall la Frăția celor cinci (Da 5 Bloods), Ma Rainey’s Black Bottom  al lui August Wilson și multe altele – toate au fost filmate în timpul și între nenumărate intervenții chirurgicale și a chimioterapiei. A fost onoarea carierei sale să-l aducă la viață pe regele T’Challa, în Pantera neagră (Black Panther).

Boseman, care a primit un premiu Screen Actors Guild, pentru cel mai bun ansamblu, împreună cu distribuția filmului Pantera neagră (Black Panther), îi este recunoscător lui Denzel Washington pentru începutul carierei de actor; Washington a plătit pentru școlarizarea lui Boseman.

În timp ce este cel mai bine cunoscut pentru rolul lui T’Challa din filmele Marvel Cinematic Universe – Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame, Boseman este la fel de apreciat pentru filme de prestigiu. Și-a creat o nișă interpretând legende de culoare precum Jackie Robinson (42), James Brown (Get on Up) și Thurgood Marshall (Marshall). Cel mai recent rol al său a fost în filmul lui Spike Lee de la Netflix, Frăția celor cinci (Da 5 Bloods), lansat în iunie. Boseman a finalizat, de asemenea, versiunea cinematografică a piesei de teatru a lui August Wilson, Ma Rainey’s Black Bottom, alături de Viola Davis, programată pentru sfârșitul acestui an. (Yahoo! Entertainment)

Advertisement