HBO pune la cale o revenire la Sfera (Sphere).

Canalul de televiziune prin cablu plănuiește o serie SF, bazată pe romanul cu același titlu al lui Michael Crichton din 1987, care a fost adaptat anterior în filmul din 1998 cu Dustin Hoffman, Sharon Stone și Samuel L. Jackson.

Sfera

Această nouă versiune de serial TV a fost ideea creatoarei, scenaristei și producătoarei executive Denise Thé, care este în prezent unul din producătorii executivi ai unui alt serial HBO – Westworld.

Sfera cufundă audiența la o adâncime de trei sute de metri în ocean, unde un grup de oameni de știință se confruntă cu misterele suprarealiste, superbe și letale ale universului, doar pentru a afla că oamenii cei mai apropiați nouă s-ar putea dovedi a fi cei mai străini. Versiunea lungmetraj, regizată de Barry Levinson, de-abia a reușit să-și recupereze bugetul, încasând în jur de 73 de milioane de dolari la box-office-ul mondial.

Serialul este produs de compania lui Jonathan Nolan și Lisa Joy – Kilter Film și de Robert Downey Jr. și Susan Downey – Team Downey, în asociere cu Warner Bros. Television. Nolan, Joy și Athena Wickham vor servi și ca producători executivi, alături de Robert Downey Jr, Susan Downey și Amanda Burrell.

Implicarea lui Nolan, Joy și Kilter în proiect ar putea fi o surpriză, având în vedere că au părăsit anul trecut Warner Bros. TV, pentru o colaborare importantă cu Amazon. Cu toate acestea, surse care cunosc situația spun că serialul Sfera (Sphere) era deja în lucru înainte ca aceștia să plece de la WBTV. Cei doi producători dezvoltă deja o serie bazată pe franciza de jocuri video „Fallout” împreună cu compania de streaming Amazon.

Cât despre Team Downey, acesta reprezintă al doilea proiect al companiei în colaborare cu HBO, după serialul de mare succes Perry Mason, care și-a încheiat primul sezon la începutul acestei luni.

Cel mai recent, Thé a fost producătoare executivă și scenaristă pentru sezonul 3 al Westworld și este, de asemenea, cunoscută pentru scrierea și producerea serialului Person of Interest. A lucrat ca producător-consultant la Gotham, iar ca scenaristă la Mediumul (Medium), Cu sânge rece (Cold Case) și Terminator: The Sarah Connor Chronicles. (Variety)