O interpretă celebră și premiată pentru contribuția sa atât pe scenă cât și pe ecran, Rigg era cunoscută pentru rolurile sale TV din Răzbunătorii (The Avengers) și Urzeala tronurilor (Games Of Thrones), iar în film ca Tracy Bond din În slujba Majestății Sale (On Her Majesty’s Secret Service). Pe scenă a jucat, printre altele,  într-o producție din 1992 a tragediei grecești Medea, rol principal pentru care a câștigat un Tony și o montare din 1987 a muzicalului lui Stephen Sondheim Follies.

Diana Rigg în Răzbunătorii (Studiocanal) și Urzeala tronurilor (HBO)
Diana Rigg în Răzbunătorii (Studiocanal) și Urzeala tronurilor (HBO)

„Iubita mea mamă a murit liniștită în somn, devreme în această dimineață, acasă, înconjurată de familie. A murit de cancer diagnosticat în martie și și-a petrecut ultimele luni reflectând cu bucurie asupra vieții sale extraordinare, plină de dragoste, râsete și o mândrie profesională profundă. Îmi va fi dor de ea nespus”, a declarat fiica lui Rigg, Rachael Stirling.

Cariera lui Diana Rigg a luat avânt în televiziune prin serialul de spionaj din anii 1960 Răzbunătorii (The Avengers), în care a interpretat-o pe agenta secretă Emma Peel în 51 de episoade, devenind o legendă prin eleganța și frumusețea sa. Rămânând în gen, în 1969 a fost distribuită în al șaselea film Bond În slujba Majestății Sale (On Her Majesty’s Secret Service), alături de George Lazenby, singura sa apariție în franciză. Personajul lui Rigg, Tracy Bond, încă este, până în prezent, singura care s-a căsătorit cu agentul secret britanic, deși are o soartă tragică în film.

Mai recent, a interpretat-o pe Olenna Tyrell în Urzeala tronurilor („Spune-i lui Cersei, vreau să știe că eu am fost”) și a apărut în serialul Victoria (ITV) și în Toate viețuitoarele mari și mici (All Creatures Great And Small) (Channel 5), care au început să fie difuzate luna aceasta. Rolurile sale de film au inclus, de asemenea, drama romantică din 2006 Vălul pictat (The Painted Veil) și Rămâi (Breathe) a lui Andy Serkis, din 2017. (Deadline)