Lovecraft Country (HBO) ne arată un nou dispozitiv care ar putea duce la un final fericit, cu ajutorul unei mașini a timpului.

Episodul 4 din Lovecraft Country îi conduce pe Tic (Jonathan Majors) și Leti (Jurnee Smollett) într-un fel de aventură à la Indiana Jones, în încercarea de a afla secretele Fiilor lui Adam și de a zădărnici planurile Ordinului Ancient Dawn de a le face rău.  Mai nou, Christina (Abbey Lee) s-a erijat în funcția de lider sinistru al ordinului, după ce loja lor s-a făcut una cu pământul în Massachusetts. În timp ce își pune la cale mașinațiunile la Chicago, ni se oferă o privire fugară asupra unui mecanism care ar putea fi o mașină a timpului.

Christina se înființează acasă la Leti pentru o întâlnire ironică, de vreme ce casa Winthrop a fost cumpărată cu banii ei. Ea vrea să caute un planetariu, o replică miniaturală aurită a unui sistem solar cu doi sori, dar Leti nu-i face pe plac. De fapt, mecanismul nu mai este acolo, ci la Hippolyta.

Aunjanue Ellis - Lovecraft Country (HBO)
Aunjanue Ellis – Lovecraft Country (HBO)

În episodul „Sfântul Duh”, în timpul petrecerii de casă nouă a lui Leti, o ușă se deschide ca prin magie și Hippolyta găsește dispozitivul. Acum ne este clar că l-a luat; o vedem în magazinul soțului decedat, vorbind la telefon cu tatăl ei, care ar putea s-o ajute să-i dea de cap. Hyppolyta este confuză, deoarece nu este un model al propriului nostru sistem solar, după cum demonstrează cei doi sori. Se întreabă dacă nu cumva este stricat, dar cum orice chestie încuiată are o cheie, este încurajată de o persoană să nu abandoneze căutările. Hyppolyta și soțul ei, George au fost pasionați de stele. Se pare că,  așa cum i-a mărturisit Hippolyta fiicei sale Diana la muzeu, de fapt ea a denumit cometa Carul Herei în copilărie, în urma unei competiții. Din păcate, onoarea de a denumi o cometă i-a fost acordată unei fete albe.

Cât despre importanța planetariului, aflam din spusele Christinei către polițistul corupt din Chicago, care pare a fi liderul unei facțiuni locale a Fiilor lui Adam, că această mașinărie poate manipula spațiul și timpul. Pentru ea, acest lucru ar putea conduce la găsirea paginilor lipsă din Cartea Numelor, pe care strămoșul ei, Titus, le-a ascuns, devenind astfel o vrăjitoare mai puternică.

Dar ar putea fi Hippolyta cea care să deblocheze mașinăria. Ea este încă îndurerată de moartea lui George și pornește într-o călătorie cu fiica ei pentru a înțelege ce s-a întâmplat la Ardham. Așa că, poate, când va sosi momentul, ar putea să folosească dispozitivul pentru a se întoarce în timp să-l salveze pe George, mai degrabă decât să încerce să obțină o putere omnipotentă, precum Christina, care pare hotărâtă să reformeze Fiii lui Adam după chipul și asemănarea ei.

Renaldo Matadeen, CBR, 11 septembrie