Îndemnul se adresează electoratului american, dar, întâmplător, este valabil și pentru noi, românii. Pentru mai multe informații pe marginea acestui subiect, recomand cu căldură blogul Născut pe lista neagră.

După ce a făcut vâlvă prin distribuirea accidentală a unei fotografii private (ceea ce americanii numesc “dick pic.”) pe Instagram, vedeta din Avengers, Chris Evans încearcă să vadă și partea bună a lucrurilor.

Chris Evans (Foto: Jeff Kravitz / Getty Images)
Chris Evans (Foto: Jeff Kravitz / Getty Images)

Dacă Chris Evans v-a atras atenția în weekend, starul din Înzestrat(ă) (Gifted) are ceva să vă spună: Votați!

Evans, în vârstă de 39 de ani, a devenit brusc un subiect fierbinte sâmbătă, când a postat accidental o fotografie cu părțile sale private pe Instagram Story.

Cu toate acestea, luni, vedeta a fost gata să glumească despre gafă – și să profite la maximum de o situație mai puțin decât ideală. Făcând aluzie pe Twitter la ce s-a întâmplat, actorul a profitat de ocazie pentru a-și încuraja fanii să voteze la viitoarele alegeri.

“Acum că am atenția voastră…. VOTAȚI pe 3 noiembrie!!!” a scris Evans.

Co-starul actorului din Avengers, Mark Ruffalo, l-a încurajat întrucâtva după scandalul de pe rețelele de socializare, spunându-i lui Evans că, în comparație cu acțiunile lui Donald Trump, fotografia n-a fost chiar atât de rea:

„@ChrisEvans Frate, atâta timp cât Trump este în funcție, n-ai putea face NIMIC care să fie mai jenant”, a glumit Ruffalo sâmbătă pe Twitter. „Vezi… partea bună a lucrurilor.”

Mai multe vedete s-au grăbit să-l aplaude pe Evans pentru tweet-ul de luni. “Asta-i o mișcare deșteaptă”, a comentat Hilarie Burton Morgan.

Co-starul lui Evans din La cuțite (Knives Out), Jamie Lee Curtis (actrița o interpretează pe mama personajului lui Evans în film), a adăugat: “Băiatul meu! Sunt mândră de el. MIE mi-a atras atenția!”

Folosirea atenției suplimentare pentru a încuraja implicarea civică este în firea lui Chris Evans. El a fondat recent A Starting Point, un site web bipartid bazat pe fapte, pentru a aduce în discuție subiecte politice esențiale. “Nu că mă atrage în mod special politica. Dar când te uiți în jur, încerci să-ți dai seama cum poți ajuta”, a declarat el pentru PEOPLE luna trecută.

„Sunt multe lucruri pe care le poți face ca actor cu numele tău”, a adăugat el. „Aș putea face băuturi alcoolice – nu descurajez pe nimeni să facă asta, îmi place alcoolul – dar nu putem nega că am jucat un anumit personaj (Captain America, n.tr.) și întâmplător se aliniază cu o parte a naturii mele, adică cineva care este implicat politic și căruia îi pasă de bunăstarea oamenilor din această țară.”

“Trebuie să îți folosești platforma pentru a face mai mult decât doar să retweet-ezi chestii.” (People)