Felicity Jones, care a interpretat-o pe Ruth Bader Ginsburg în filmul biografic Lupta pentru egalitate, explică de ce judecătoarea Curții Supreme a Statelor Unite a fost o supereroină modernă.

Ruth Bader Ginsburg
Ruth Bader Ginsburg

Ruth Bader Ginsburg, care a murit vineri, la vârsta de 87 de ani, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic, s-a ridicat deasupra rolului de judecător al Curții Supreme, devenind o legendă cu drepturi depline a culturii pop – cel puțin așa consideră cei care sunt de acord cu viziunile ei progresiste și cu rolul ei vital în mișcarea pentru drepturile femeilor.

În timpul unui interviu din 2018 cu Yahoo Entertainment, Felicity Jones – actrița nominalizată la Oscar pentru Teoria întregului (TheTheory of Everything), care a interpretat-o pe faimoasa RBG în filmul biografic  Lupta pentru egalitate (On the Basis of Sex) – a explicat de ce regizoarea filmului, Mimi Leder, s-a referit deseori la Ginsburg drept „o supereroină a zilelor noastre.”

„Simt că este o pionieră”, a spus Jones, care a interpretat-o pe tânăra Ginsburg, care a depășit barierele impuse femeilor la Harvard Law School și a preluat un caz important de discriminare pe baza sexului, care i-a demarat cariera. „Este o persoană care a luptat împotriva nedreptății. O persoană care, cu siguranță, știe totul despre nedreptate pentru că a trecut prin asta ea însăși și apoi a valorificat mânia pe care a simțit-o într-un mod incredibil de productiv și ne-a dat speranța că schimbarea se poate produce”. (Yahoo! Entertainment)