Jimmy Kimmel gazda „Pandemmys”

Doar nu credeați că avem public, nu-i așa? Când Jimmy Kimmel a urcat pe scenă pentru a găzdui a 72-a ediție a Premiilor Primetime Emmy, alias „Pandemmys”, a fost întâmpinat de o mare de vedete zâmbitoare, ca și cum 2020 ar fi fost un an oarecare și nu anul pandemiei de coronavirus. „Vă mulțumesc că ați riscat totul pentru a fi aici”, a spus el. „Mulțumiți-mi că am riscat totul să fiu aici. Știți cum se spune: nu poți avea un virus fără o gazdă.”

Dar, după câteva minute de poante obișnuite la un astfel de eveniment – inclusiv glume la adresa legendei TV Norman Lear și a companiei de conținut mobil  Quibi – Kimmel a tras cortina pentru a dezvălui adevărul: toate acele vedete au fost aduse în sala cu ajutorul imaginilor filmate la ceremoniile anterioare, iar gazda făcea glume în fața unei săli goale. „Bineînțeles că sunt aici singur; bineînțeles că nu avem public”, a mărturisit Kimmel. „Acesta nu este o întrunire MAGA (Make America Great Again n.tr.) – este ceremonia Emmy!” (Yahoo! Entertainment)

Watchmen face istorie ca prima adaptare a unei cărți de benzi desenate care câștigă un premiu Emmy important

Watchmen a câștigat Emmy-ul pentru cea mai bună serie limitată, fiind prima dată când o adaptare de benzi desenate a luat un premiu de top la sărbătoarea anuală a celor mai bune spectacole de televiziune.

Producția HBO a avut cele mai multe nominalizări față de oricare serial care a intrat în competiție duminică seară, cu 26 de nominalizări, în aproape fiecare categorie posibilă. Watchmen a câștigat 11 statuete Emmy în total, inclusiv Regina King pentru cea mai bună actriță dintr-o serie limitată sau film; Yahya Abdul-Mateen II pentru cel mai bun actor în rol secundar dintr-o serie limitată sau film; Cord Jefferson și Damon Lindelof pentru cel mai bun scenariu al unei serii limitate sau film; (Variety)

Zendaya devine cea mai tânără laureată Emmy pentru actriță în rol principal într-o dramă

Zendaya, în vârstă de 24 de ani, a făcut istorie la cea de-a 72 ediție Emmy ca cea mai tânără câștigătoare a unei statuete pentru rol principal feminin, în drama HBO Euforia (Euphoria), iar reacția ei a fost în mod corespunzător euforică.

Zendaya

Pentru al doilea an consecutiv, premiul Emmy pentru o actriță principală de dramă s-a îndreptat spre o față proaspătă: Zendaya, care a făcut istorie cu această victorie, nu doar pentru că a devenit cea mai tânără câștigătoare de Emmy la această categorie (a împlinit 24 de ani în urmă cu doar câteva săptămâni; fosta câștigătoare – Jodie Comer avea 26 de ani când a urcat pe scenă pentru a-și accepta statueta, în 2019), dar și pentru că a fost cea de-a doua femeie de culoare laureată la această categorie, după Viola Davis (Cum să scapi nepedepsitHow To Get Away With Murder), care a câștigat în 2015. (Variety)

Schitt’s Creek a ras toate Emmy-urile la care a fost nominalizat

Statutul revoluționar al serialului Schitt’s Creek ca primă serie care a câștigat la toate cele șapte categorii la care a fost nominalizat, încă nu se fixase pe cortexul starului și producătorului executiv Daniel Levy, când a apărut împreună cu colegii de distribuție, inclusiv tatăl său, Eugene Levy și alți producători la interviurile post-Emmy.

“Este absolut incredibil. Cred că tatăl meu a spus-o cel mai bine mai devreme în această seară, că pare un vis din care pur și simplu nu vrei să te trezești”, a spus el reporterilor referitor la ultimul sezon al serialului. “Și chiar așa simțim cu toții. Totul, încă, pare foarte ciudat”.

Segmentul In memoriam

Ceremonia ediției a 72-a Primetime Emmy Awards, desfășurată duminică, a fost mult diferită față de ceremoniile din anii trecuți, dar câteva lucruri au rămas la fel, inclusiv includerea unui segment „in memoriam” dedicat numeroaselor vedete de divertisment pe care le-am pierdut anul trecut. Fotografiile lor s-au succedat pe un ecran, în timp ce H.E.R. a cântat un cover emoționant după „Nothing Compares 2 U” al lui Sinéad O’Connor.

Chadwick Boseman

Doi actori ale căror decese au atras multă atenție au avut un loc de onoare în segment: Chadwick Boseman și Naya Rivera. Boseman, care a apărut în seriale precum Lincoln Heights și Justified înainte de rolul său principal în Black Panther, a murit la 43 de ani. Rivera s-a înecat în timp ce naviga cu fiul ei, în iulie. Avea 33 de ani. Segmentul a onorat-o și pe judecătoarea de la Curtea Supremă a Statelor Unite, Ruth Bader Ginsburg, care a murit vineri. (Yahoo! Entertainment)

Câștigătorii Emmy subliniază importanța votului

Ceremonia Emmy poate a arătat un pic diferit anul acesta, dar a servit în continuare ca platformă pentru artiștii care fac apel la justiție socială. Mai mulți câștigători și-au folosit timpul scurt de ecran pentru a le reaminti spectatorilor să voteze la viitoarele alegeri.

Vedeta din Schitt’s Creek, Dan Levy, a fost încântat de votanții Emmy, întrucât serialul său a câștigat șapte premii. Dar a precizat că ar fi cu adevărat încântat dacă alegătorii vor veni la vot în noiembrie.

Regina King

Laureatele Regina King și Uzo Aduba au purtat amândouă bluze cu chipul lui Breonna Taylor, care a fost împușcată în casa ei de polițiști. De asemenea, au făcut apel la oameni să voteze. Mark Ruffalo, care a câștigat pentru interpretarea din serialul HBO O parte de adevăr (I Know This Much Is True), și-a folosit discursul de acceptare pentru a face o pledoarie pasionată pentru reforma justiției sociale:

Mark Ruffalo

„Ne așteaptă un moment important”, a spus Ruffalo. „Vom fi o țară dezbinată și plină de ură, o țară doar pentru un anumit tip de oameni? Sau vom fi o țară plină de iubire, forță și luptă pentru noi toți, cei care avem visul american și căutăm  viață, libertate, iubire și fericire, în această țară minunată a noastră? ”

Și, deși au existat mai multe discursuri cu impact susținute de câștigători, creatorul serialului Succesiunea, Jesse Armstrong ar putea fi primul laureat care în loc să aducă mulțumiri a avut ne-mulțumiri în discursul său:

„Ne-mulțumiri virusului că ne-ai ținut departe”, a spus Armstrong. „Ne-mulțumiri președintelui Trump pentru răspunsul său jalnic și necoordonat la pandemie. Ne-mulțumiri lui Boris Johnson pentru același lucru, în țara noastră. Ne-mulțumiri naționaliștilor și cvasi-naționaliștilor.” (Yahoo! Entertainment)

Și pentru că se apropie un eveniment important în viața politică românească, îi rog la rându-mi pe cititorii compatrioți să meargă la vot. De ce? Autorul blogului Născut pe lista neagră are un argument foarte bun în articolul Cioara vopsită.