Gary Oldman a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor datorită interpretării din Darkest Hour: Ziua decisivă, în care a jucat rolul lui Winston Churchill, supus unei transformări fizice care a inclus un costum de gras și proteze faciale. De-a lungul carierei sale, de la Darkest Hour: Ziua decisivă la Dracula și franciza Harry Potter, Oldman s-a bazat adesea pe coafură și machiaj pentru a se transforma în personajele sale, motiv pentru care viitoarea dramă biografică Mank a prezentat o provocare atât de ciudată pentru actor.

După cum povestește Oldman revistei Empire, regizorul filmului Mank, David Fincher, a avut doar o singură cerință pentru el când a fost distribuit: „Gary au naturel”.

Gary Oldman - Mank (Netflix)
Gary Oldman – Mank (Netflix)

„M-am gândit: „O, drăcia dracului!”, a spus Oldman, dezvăluind emoțiile pe care le-a avut la gândul interpretării unei figuri din viața reală, fără ajutorul coafurii și al machiajului. „Nici nu-mi amintesc ultima dată când am făcut asta. Am schimbat întotdeauna ceva! Mă gândeam: „Nu știu ce să zic.” Nu arăt deloc ca Mank”.

Oldman a continuat: „Există o asemănare între Tom Burke și Welles, iar Amanda Seyfried arată ca Marion Davies [star de cinema și amanta lui Hearst] și pui un strat de machiaj pal pe fața lui Charles Dance, așa că seamănă cu [William Randolph] Hearst. Dar eu nu aveam nimic de care să mă agăț. Apoi, deîndată ce am început filmările, m-am gândit: „Da, Dave a avut dreptate.” Fără trucuri. Nimic. Doar: iată-l! M-am împăcat cu gândul.”

Oldman îl interpretează în Mank pe Herman J. Mankiewicz, scenaristul premiat cu Oscar pentru Citizen Kane, regizat de Orson Welles. Mank, care se mândrește cu un scenariu semnat de răposatul tată al lui David Fincher, Jack, îl urmărește pe Mankiewicz în timp ce luptă cu demoni personali și depășește obstacole profesionale în încercarea de a finaliza scenariul pentru Citizen Kane.

Nu numai că Mank îi oferă primul rol principal lui Oldman de când a câștigat Oscarul pentru Darkest Hour: Ziua decisivă, ci este și primul lungmetraj regizat de Fincher după Fata dispărută (Gone Girl) din 2014. Distribuția îi include, de asemenea, pe Lily Collins și pe Tom Pelphrey, lansat cu rolul secundar din Ozark.

Netflix nu a anunțat încă data la care vom vedea Mank, deși se preconizează că va avea premiera înainte de sfârșitul anului. Producătorul Eric Roth a menționat în timpul verii că Netflix ar urma să lanseze filmul undeva în octombrie, dar acest lucru pare să fie improbabil de vreme ce concurentul Netflix pentru premii Procesul celor șapte din Chicago (The Trial of the Chicago 7) va avea premiera pe 16 octombrie.

Zack Sharf, IndieWire, 29 septembrie