În Lovecraft Country sezonul 1, episodul 7, Eu sunt (I am), o mare parte din poveste se concentrează pe Hippolyta (Aunjanue Ellis), care descoperă că Atticus (Jonathan Majors) a mințit-o cu privire la circumstanțele din jurul morții lui George (Courtney B. Vance). După ce reușește să pună în funcțiune planetariul lui Hiram, găsește o cheie care pornește mașina timpului din Ardham și este transportată accidental în viitorul îndepărtat. Ea întâlnește o femeie uriașă, futuristă, care se prezintă drept I am (Eu sunt – titlul episodului).

I am îi spune lui Hippolyta să-și dea un nume și o întreabă ce vrea să fie mai mult și mai mult. Hippolyta răspunde exasperată că, mai presus de orice, vrea să danseze cu Josephine Baker (Carra Patterson) – și brusc, exact acolo ajunge. Se pare că este capabilă să devină oricine își dorește. Astfel, devine o războinică amazoniană – tiza ei – și conduce o luptă împotriva unei hoarde de coloniști albi; devine ea, cea din trecut și vorbește cu George despre limitele pe care i le-a impus căsnicia lor; în cele din urmă, devine Orithyia Blue, personajul pe care fiica ei l-a creat ca omagiu pentru ea.

Aunjanue Ellis - Lovecraft Country (HBO)
Aunjanue Ellis – Lovecraft Country (HBO)

Prin toate aceste aventuri de-a lungul timpului, Hippolyta își dă seama cât de puternică este. Odată ce își dă seama de acest lucru, I Am o primește oficial pe Hippolyta în „comunitatea” lor și-i spune că acum poate alege să li se alăture sau să se întoarcă pe „Pământul ei”. Episodul se încheie înainte ca Hippolyta să ia o decizie. Îl vedem pe Atticus ieșind din portal, căutând-o frenetic pe mătușa lui, înainte de a apuca cheia mașinii timpului și a fugi. Din păcate, lasă în urmă un număr din Orithyia Blue, care probabil va conduce autoritățile la fiica lui Hippolyta (Jada Harris), punându-i pe toți în pericol.

Experiența transcendentală o lasă pe Hippolyta cu o soartă incertă. S-ar putea să fie prinsă în viitor, deoarece Atticus a distrus mașina timpului și a luat cheia, dar acest lucru este puțin probabil deoarece I Am afirmă în mod explicit că Hippolyta poate alege să se întoarcă acasă sau să rămână. În plus, Hippolyta aproape sigur nu își va abandona fiica. Dacă se întoarce, sunt șanse foarte mari să aducă cu sine niște puteri noi, deoarece numele ei, Hippolyta, este o referință directă la semizeița Hipolita din mitologia greacă, fiica zeului războiului Ares și a reginei amazoanelor.

Episodul 7 se referă la faptul că Hippolyta se recreează pe ea însăși și este posibil ca ea să revină cu niște puteri asemănătoare zeilor, deoarece zeii sunt adesea descriși ca fiind creați de sine. Acest lucru este susținut de faptul că personajul evoluat, asemănător cu un zeu – I Am (bazat pe zeul israelit antic, Yahweh, care este adesea tradus ca Eu sunt cine sunt) afirmă că Hippolyta a devenit una dintre ei. În plus, deoarece este numită după o zeitate războinică, este foarte posibil ca, dacă se întoarce, să-și folosească noile puteri pentru a-l ajuta pe Atticus și pe ceilalți să lupte împotriva relelor care îi înconjoară. Pe de altă parte, ea se poate reveni în viitoarele episoade din Lovecraft Country fără puteri supranaturale, dar cu încrederea restabilită, încredere pe care o pierduse cu mult timp în urmă din cauza naturii opresive a lumii în care s-a născut și a trăit.

Steven Cuffari, ScreenRant, 3 octombrie