Există un motiv pentru care oamenii sunt atât de fascinați de Anglia dinastiei Tudor. Henric al VIII-lea a fost un monarh scandalos și a avut un impact durabil atât asupra țării cunoscute acum sub numele de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, cât și asupra religiei din lumea modernă. Dar importanța primei sale soții, Caterina de Aragon, pentru locul lui în istorie este adesea umbrită de celelalte cinci femei care au urmat-o în căsătorie regală. (Pentru cei care au nevoie de o reîmprospătare a memoriei, regele Henric al VIII-lea practic a inițiat Reforma religioasă pentru a divorța de ea, după ce nu a reușit să-i producă un moștenitor masculin. În total, el va avea șase soții: Caterina, Anne Boleyn, Jane Seymour, Ana de Cleves, Catherine Howard și Catherine Parr.)

Dar Prințesa spaniolă (The Spanish Princess), drama istorică de la HBO, îi conferă Caterinei considerația meritată, caracterizând-o drept o tânără pasionată, ambițioasă, care a simțit că-i destinată să devină regina Angliei, în ciuda numeroaselor obstacole. În primul sezon, serialul a relatat cum prințul Harry, al doilea în linie la tron după fratele mai mare, prințul Arthur, a devenit regele Henric al VIII-lea și cum el și Caterina s-au căsătorit, în ciuda faptului că ea era văduva fratelui său. În sezonul doi al serialului Prințesa spaniolă, care va avea premiera la HBO GO pe 12 octombrie, vom vedea cum lucrurile încep să se destrame pentru Caterina.

La fel ca în orice dramă istorică de epocă, unii actori seamănă mai mult cu personajele reale decât alții. Iată cum arată actorii care-i interpretează pe membrii emblematici ai familiei regale britanice, alături de omologii lor din viața reală.

Charlotte Hope în rolul Caterinei de Aragon

Charlotte Hope / Caterina de Aragon (Getty Images)
Charlotte Hope / Caterina de Aragon (Getty)

Poate cel mai bine cunoscută pentru rolul Myranda din Urzeala tronurilor (Game of Thrones), actrița britanică Charlotte Hope o interpretează pe Caterina de Aragon. În timp ce istoria diminuează adesea importanța Caterinei, serialul o pune în centrul poveștii, care o descrie drept o femeie încrezătoare, independentă, care își dorește ceea ce i s-a promis: să fie Regină.

Ruairi O’Connor în rolul prințului Harry / regelui Henric al VIII-lea

Ruairi O'Connor / regelui Henric al VIII-lea (Getty Images)
Ruairi O’Connor / regelui Henric al VIII-lea (Getty)

În Prințesa spaniolă, legendarul rege englez este interpretat, de fapt, de un irlandez: Ruairi O’Connor; s-ar putea să-l recunoașteți din rolul său anterior din serialul TV Delicious.

Laura Carmichael în rolul Margaret Pole

Laura Carmichael / Margaret Pole (Alamy)
Laura Carmichael / Margaret Pole (Alamy)

Cei mai mulți fani ai dramelor istorice o vor recunoaște pe Laura Carmichael după rolul Lady Edith din Downton Abbey, dar în Prințesa spaniolă joacă rolul lui Margaret Pole, mătușa prințului Arthur și verișoara soției regelui Henry al VII-lea, Elizabeth de York.

Sai Bennett în rolul prințesei Mary Tudor

Sai Bennett / Mary Tudor (Getty Images)
Sai Bennett / Mary Tudor (Getty)

O față proaspătă în sezonul doi al serialului este sora mai mică a lui Henry al VIII-lea, prințesa Mary. Potrivit unuia dintre creatorii serialului, Matthew Graham, se zice „că le rupea în șapte limbi”. „Este o revelație minunată”, spune el. „Se pare că era puțin cam zăpăcită și sufletul petrecerii și o fată de viață, dar de fapt era incredibil de isteață și incredibil de inteligentă.”

Georgie Henley în rolul Margaret Tudor

Georgie Henley / Margaret Tudor (Getty Images)
Georgie Henley / Margaret Tudor (Getty)

Micuța Lucy Pevensie a crescut mare. George Henley, care a interpretat personajul legendar al lui C.S. Lewis în filmele Cronicile din Narnia apare acum în Prințesa spaniolă ca sora prințului Harry, Meg, care va deveni regina scoțienilor.

Harriet Walter în rolul Lady Margaret Beaufort

Harriet Walter / Lady Margaret Beaufort (Alamy)
Harriet Walter / Lady Margaret Beaufort (Alamy)

Walter, care a avut o carieră lungă și variată atât pe scenă, cât și pe ecran, interpretează unul dintre cele mai intimidante personaje din Prințesa spaniolă în primul sezon: Lady Margaret Beaufort, mama regelui Henric al VII-lea și bunica regelui Henric al VIII-lea. Lady Margaret este o figură puternică cu o influență nemărginită asupra fiului și nepotului ei și o adversară a Caterinei.

Stephanie Levi-John în rolul Lina

Stephanie Levi-John (Foto: Nick Briggs)
Stephanie Levi-John (Foto: Nick Briggs)

Deși este numită Lina în serial, personajul lui Stephanie Levi-John se bazează aproape sigur pe Catalina de Cardones care a slujit în anturajul Caterinei de Aragon. Din păcate, deși există dovezi ale existenței Catalinei, nu există un portret al personajului istoric.

Alicia Borrachero în rolul reginei Isabela

Alicia Borrachero / Isabela de Castilia (Getty Images)
Alicia Borrachero / Isabela de Castilia (Getty)

Prințesa spaniolă este povestea Caterinei, așa că rolul reginei Isabela este unul relativ mic, dar prezența legendarului monarh spaniol, care este interpretat de Alicia Borrachero, se simte pe tot parcursul serialului.

Caroline Hallemann, Town&Country, 9 octombrie

Advertisement