George Miller i-a distribuit pe Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth și Yahya Abdul-Mateen II în Furiosa, prologul bazat pe personajul Imperator Furiosa al lui Charlize Theron din Mad Max: Drumul furiei (Mad Max: Fury Road), din 2015.

Anya Taylor Joy, Chris Hemsworth, Yhya Abdul-Mateen II

Taylor-Joy va juca rolul principal, o versiune mai tânără a lui Furiosa. Miller a spus într-un interviu pentru The New York Times, în mai, că este în căutarea unei actrițe de 20 de ani care să preia rolul. La acea vreme spunea că s-a gândit să folosească tehnologia de de-îmbătrânire pentru a-i permite lui Theron – care are 44 de ani – să joace din nou rolul, dar a decis să nu meargă pe calea asta. Taylor-Joy are 24 de ani.

Miller va regiza, co-scrie și va produce Furiosa, împreună cu colaboratorul său îndelungat, producătorul Doug Mitchell. Filmul va fi produs de Casa de producție a lui Miller – Kennedy Miller Mitchell, cu sediul în Australia, împreună cu partenerul Fury Road, Warner Bros. Pictures.

În pregătirea scenariului pentru Fury Road, Miller și co-scenaristul Nick Lathouris au conceput povești originale pentru fiecare personaj, dar nu au dezvăluit prea multe despre trecutul lui Furiosa. În film, ea este căpitan de război sub conducerea cruntă a lui Immortan Joe, dar se întoarce împotriva lui pentru a le elibera pe concubinele lui Joe. Apoi formează o alianță cu Max Rockatansky, interpretat de Tom Hardy. Miller a regizat toate cele patru filme Mad Max și a fost nominalizat pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor pentru Mad Max: Drumul furiei, la Oscarurile din 2015.

Taylor-Joy a încheiat recent filmările la Last Night in Soho al lui Edgar Wright și joacă în prezent în filmul The Northman al lui Robert Eggers. Ea a fost actrița principală în comedia romantică Emma., bazată pe romanul lui Jane Austen. În filmografia ei figurează Noii mutanți (The New Mutants) și thriller-ele lui M. Night Shyamalan Split și Glass. Ea va interpreta o șahistă prodigioasă în viitoarea miniserie Gambitul damei (The Queen’s Gambit) de la Netflix.

Hemsworth a jucat în filmele Avengers și Thor, precum și în recentul Operațiunea de recuperare (Extraction). Printre filmele lui enumerăm: Vremuri grele la El Royale (Bad Times at the El Royale), Cei 12 invincibili (12 Strong), În inima mării (In the Heart of the Sea), Rush: Rivalitate și adrenalină (Rush), Albă ca Zăpada și războinicul vânător (Snow White and the Huntsman) și Star Trek.

Abdul-Mateen II l-a interpretat pe Black Manta în Aquaman a lui James Wan. În prezent filmează la al patrulea film din seria The Matrix și-l vom putea vedea în rolul lui Bobby Seale în Procesul celor șapte din Chicago (The Trial of the Chicago 7). Va juca în Candyman, care fi lansat în 2021. Abdul-Mateen a câștigat recent un premiu Emmy pentru interpretarea sa în seria limitată Watchmen.

Dave McNary, Variety, 13 octombrie