„M-am îndrăgostit de Furiosa datorită modului în care Charlize a prezentat-o,” spune Taylor-Joy despre Fury Road.

Anya Taylor-Joy / Charlize Theron
Anya Taylor-Joy / Charlize Theron

N-a durat mult până când Anya Taylor-Joy a rupt tăcerea în legătură cu râvnitul rol Furiosa din prologul Mad Max: Drumul furiei (Mad Max: Fury Road) al lui George Miller. Cum era de așteptat, actrița este uluită că va avea șansa să-și lase amprenta pe unul dintre cei mai legendari eroi de acțiune ai secolului XXI. Taylor-Joy va avea rolul principal în filmul Furiosa, alături de Chris Hemsworth și Yahya Abdul-Mateen II. Într-un interviu pentru podcast-ul MTV „Happy Sad Confused”, actrița a povestit cum a fost să afle că a primit rolul, în timp ce era la filmări în Irlanda, pentru lungmetrajul The Northman al lui Robert Eggers.

„În prezent mă aflu la Belfast la filmări și aici am văzut pentru prima dată „Fury Road”, a spus Taylor-Joy. „Am trecut pe lângă cinematograful unde am fost pentru prima dată uimită de această minte incredibilă a lui George Miller. Este dificil de exprimat în cuvinte. Mă simt atât de smerită și de recunoscătoare. Cred că primul gând care mi-a venit a fost „Sunt atât de încântată că voi avea ocazia să lucrez atât de intens.” Am să mă străduiesc să ating nivelul de dăruire care a fost demonstrat de cei care au venit înaintea mea. Asta mă entuziasmează cu adevărat. Am atât de mult respect pentru inițiatorii acestei lumi nebune și pentru această colecție de personaje. Sunt încântată să muncesc din greu.”

Taylor-Joy este, de asemenea, vedeta viitorului film psihologic de groază al lui Edgar Wright – Last Night in Soho și a dezvăluit că regizorul a fost unul dintre primii oameni care i-au transmis felicitări pentru rol, adăugând că, atunci când nu se află pe platoul de filmare pentru The Northman,  se auto-izolează și, astfel, a sărbătorit vestea bună legată de Furiosa uitându-se la Harry Potter și mâncând de una singură mâncăruri excelente.”

Preluarea rolului Furiosa înseamnă să calce pe urmele lui Charlize Theron, care a făcut rolul renumit și a cărei interpretare din Fury Road se clasează printre cele mai bune ale genului. Miller a decis să nu folosească tehnologia de-îmbătrânire pentru Theron, ci a distribuit, în schimb, o actriță mai tânără. Când a fost întrebată cum intenționează să se pregătească pentru Furiosa, Taylor-Joy a mărturisit că pregătirea începe cu resemnarea că nu va putea niciodată să egaleze ceea ce a oferit Theron.

„M-am îndrăgostit de Furiosa datorită modului în care Charlize a prezentat-o”, a spus Taylor-Joy. „A făcut o treabă incredibilă. A fost atât de frumos. Nici măcar nu mă pot gândi să încerc să intru în pielea ei. Va trebui să fie ceva diferit, pentru că pur și simplu asta este imposibil”.

Taylor-Joy a continuat: „Am început deja să visez la [Furiosa] și vine în forță. Sunt hotărâtă să lucrez cât pot de mult. Întotdeauna mi-am spus că vreau un rol căruia va trebui să-i dăruiesc totul, nu doar mintea mea, ci trupul meu, ceea ce fac cu mine când nu sunt pe platoul de filmare. Sunt atât de entuziasmată de asta și de ideea de a depăși limitele despre care creierul meu crede că sunt insurmontabile.”

Pentru actriță urmează un rol principal în seria limitată Netflix Gambitul damei (The Queen’s Gambit), care va fi difuzată începând cu 23 octombrie. Colaborarea Taylor-Joy și Wright  Last Night in Soho este în prezent trecută în calendarul de lansări, pentru 23 aprilie 2021.

Zack Sharf, IndieWire, 14 octombrie