Actorul britanic Harry Melling a apărut în trei proiecte Netflix pe parcursul pandemiei, la ani după ce l-a interpretat pe Dudley Dursley în franciza Harry Potter.

Harry Melling (Foto: Warner Bros. Pictures / Album David Fisher/Shutterstock; Warner Bros. Pictures/Alamy)
Harry Melling (Foto: Warner Bros. Pictures / Album David Fisher/Shutterstock; Warner Bros. Pictures/Alamy)

Dacă v-ați uitat la Netflix în ultimele luni, probabil ați dat peste Harry Melling în multe producții – doar că, probabil, nu l-ați recunoscut pentru cel mai faimos rol al său.

Actorul britanic, în vârstă de 31 de ani, este practic de nerecunoscut de la personajul său Dudley Dursley din seria de filme Harry Potter, până la cele trei proiecte Netflix în care a jucat, și care au ajuns pe platforma de streaming în plină pandemie de coronavirus: filmul de acțiune cu Charlize Theron Vechea gardă (The Old Guard), thrillerul Întotdeauna diavolul (The Devil All the Time) și miniseria Gambitul damei (The Queen’s Gambit).

„Sper că oamenii nu se vor plictisi să mă vadă”, glumește el într-un interviu pentru revista PEOPLE. „Dar, sincer, este doar o coincidență extraordinară, ciudată, că, din păcate, oamenii nu pot ieși din case, așa că se bazează pe Netflix. Deci, a fost o întâmplare cu adevărat bizară și minunată, faptul că aceste producții au apărut pe ecran în această perioadă.”

Pe parcursul filmelor Harry Potter, Melling a pierdut considerabil din greutate, dezvăluind anterior că era cât pe ce să fie concediat pentru Harry Potter and the Deathly Hallows Part One, dar a ajuns să poarte un costum de gras pentru a păstra rolul.

„Cred că n-am băgat de seamă când a început să se întâmple”, povestește Melling despre transformarea sa. “Am urmat școala de teatru la 18 ani și cam așa am pierdut din greutate, nu pentru că am simțit o nevoie majoră să slăbesc, ci doar s-a întâmplat. Și am făcut multe după școala de teatru, am avut ocazia să fac mult teatru. Cred că una dintre binecuvântările acelei perioade din viața mea a fost faptul că n-am fost recunoscut. Am fost parte a acestor filme, asta a rămas în istoria vieții mele, dar, de asemenea, am simțit că am ocazia unui nou început, ceea ce cred că a fost de ajutor.”

De când a încheiat aventura Harry Potter, Melling a lucrat constant, cu roluri în filme precum Orașul pierdut Z (The Lost City of Z)  și odiseea fraților Coen The Ballad of Buster Scruggs. Abia în acest an, însă, actorul și-a demonstrat registrul interpretativ impresionant, interpretând un director de companie farmaceutică ticălos în Vechea gardă, strălucind pe ecran alături de Tom Holland și Robert Pattinson în Întotdeauna diavolul și dobândind noi abilități pentru a interpreta un maestru de șah în Gambitul damei.

“Am fost îngrozitor. Nu știam să joc”, mărturisește el când discută despre pregătirea pentru Gambitul damei. “Știam cum arată o tablă de șah, știam cum arată piesele, dar habar n-aveam cum se mută, unde merg, care sunt regulile. Deci am început de la zero.”

Cât despre rolurile negative din Vechea gardă și din franciza Harry Potter, Melling recunoaște: „Toată lumea spune că este distractiv să joci un personaj negativ și cred că există mult adevăr în asta”. Dar actorul subliniază: „Îmi place să cred că nu sunt o persoană rea sau rău intenționată în vreun fel”.

Nigel Smith, People, 24 octombrie