Ruth Wilson scoate la lumină informații suplimentare (și extrem de criptice) despre controversata ieșire din distribuția serialului Aventura (The Affair), în 2018.

Într-un interviu acordat The Stylist, actrița din Materiile întunecate (His Dark Materials) spune că a renunțat la rolul Alison înainte de cel de-al cincilea și ultim sezon al seriei, pentru că a avut de-a face cu lucruri în legătură cu care „nu se simțea în siguranță”, adăugând: „Motivul pentru care nu am intrat în amănunte cu privire la ieșirea din Aventura este că nu am știut cum să abordez subiectul. Totul este înconjurat de o grămadă de zgomot și furie, iar puterea de a alege modul în care îmi discut viața și experiențele îmi aparține.”

Ruth Wilson - Aventura (HBO)
Ruth Wilson – Aventura (HBO)

În decembrie 2019, The Hollywood Reporter a spus că Wilson a pus sub semnul întrebării „frecvența și natura anumitor scene nud” – pe care le-a considerat pur „provocatoare”. De asemenea, ea ar fi refuzat să filmeze o „scenă sexuală agresivă” în care a fost îmbrâncită în trunchiul unui copac, de către actorul principal, Dominic West.

Ca răspuns, co-creatorul serialului Aventura, Sarah Treem a insistat la acel moment că „a încercat s-o protejeze” pe Wilson „și să filmeze scenele de sex în condiții de siguranță și respect.”

Fără a aborda direct presupusele probleme legate de scenele de sex, Wilson a spus în interviul pentru Stylist: „Ceea ce este important de știut este că am vorbit. Am avut o voce. Am luptat pentru mine. A fost o situație în Aventura în care lucrurile nu mi-au picat bine și am luat poziție și am reușit să mă protejez.”

„A fost înainte de #MeToo și înainte de Harvey Weinstein”, a adăugat ea, „și totuși instinctele mele au fost foarte clare și puternice față de ceea ce simțeam că este greșit, față de ceea ce se întâmpla și față de lucrurile din cauza cărora nu mă simțeam în siguranță”.

Michael Ausiello, TV Line, 4 noiembrie