Regizorul filmelor The Witch și The Lighthouse a revenit la filmările epopeii vikingilor din secolul al X-lea.

Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy

Producția pentru epopeea vikingilor din secolul al X-lea, a lui Robert Eggers, The Northman continuă în noiembrie, în Irlanda, după întreruperea producției pentru câteva luni, la începutul acestui an. Recent, Nicole Kidman a spus pentru Collider că va merge pe platoul de filmare The Northman  în această lună, pentru a-și filma scenele. Distribuția lui Eggers îi include și pe Alexander Skarsgård, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk și Anya Taylor-Joy. Skarsgård joacă rolul unui prinț nordic care pleacă într-o misiune de răzbunare după ce tatăl său este ucis.

„Sunt destul de îngrozită în momentul acesta”, a spus Kidman despre începerea filmărilor la The Northman. „Par calmă, dar nu vreți să știți ce se petrece în interior”.

Kidman va folosi frica în avantajul ei, întrucât a spus că cele mai bune interpretări provin din intrarea spontană în rol și nu din despicarea firului în patru la repetiții. „Mi-ar plăcea să spun că știu ce fac, dar adesea iau decizii foarte spontane și destul de îndrăznețe, cu foarte puțină prudență sau fără să mă gândesc prea mult”, a adăugat actrița. „Mă las dusă de val și îmi spun: „OK, hai să vedem ce iese.”

Pentru Taylor-Joy, The Northman înseamnă reuniunea cu Eggers după The Witch, care a fost o rampă de lansare în industrie, pentru ambii artiști. Actrița a spus pentru Collider că este „în al nouălea cer” să lucreze, din nou, cu Eggers.

„Robert și cu mine suntem acum prieteni de mai mult timp decât am fost colegi”, a spus Taylor-Joy. „Este uimitor să am, iarăși, ocazia de a crea artă împreună cu el. Amândoi am mers pe drumuri separate între timp, iar acum ne-am reunit din nou. Sunt atât de mândră că fac parte din acest proiect. În fiecare clipă petrecută pe platoul de filmare sunt mândră. Cred că vom arăta lumii ceva ce n-a mai văzut până acum. Sunt atât de recunoscătoare că am ocazia iau parte la asta.”

Când a fost întrebat dacă The Northman va continua atenția minuțioasă pentru detaliile istorice pe care Eggers a demonstrat-o cu The Witch și The Lighthouse, Taylor-Joy a răspuns: „Este Robert Eggers! Oamenii au apărut în prima zi de filmări și le-am spus: „O să vă fie frig, n-o să vă fie moale, dar va fi uimitor. Așa vor sta lucrurile.”

Deocamdată nu este stabilită nici o dată de lansare pentru film.

Zack Sharf, IndieWire, 5 noiembrie