Fanii serialului Materiile întunecate (His Dark Materials) de la HBO pot avea acum propriul daimon personalizat – o creatură de companie AR (RealitateAugmentată), pe dispozitivele Apple iOS și Apple Watches (din păcate nu și pe dispozitivele Android), care-i încurajează să aibă grijă de ei înșiși, pe tot parcursul zilei.

Apple a lansat aplicația „His Dark Materials: My Daemon” pentru a promova sezonul 2 al serialului, care are premiera la HBO pe 17 noiembrie.

His Dark Materials App
His Dark Materials App (HBO)

În lumea fantastică din Materiile întunecate, bazată pe romanele lui Philip Pullman, daimonii sunt o manifestare sub formă de animal a sufletului personajelor. Aplicația AR prezintă mai multe combinații posibile de animale, piele, blană cu diverse pete și personalitate, fiecare dintre acestea fiind determinate după ce utilizatorul completează un test de personalitate, atunci când lansează aplicația pentru prima oară.

În aplicație, daimonul dvs. vă încurajează să participați la activități de fitness, cum ar fi mersul pe jos sau alergare, precum și alte metode de a avea grijă de sine, cum ar fi să vă faceți ceva timp pentru dvs., să vizionați un film sau să contactați un prieten. Aplicația monitorizează activitatea zilnică prin Apple Health și Spotify, sincronizându-se cu aplicațiile preferate de fitness, somn și meditație.

Îi puteți spune daimonului cum vă simțiți pentru a primi recomandări pentru activități personalizate. De asemenea, puteți să vă jucați cu daimonul și să-l lăsați să exploreze lumea din jur – și să faceți fotografii și videoclipuri cu animăluțul dvs.

În plus, aplicația aduce elemente narative din serial în viața de zi cu zi a unui utilizator. Puteți să mergeți pe urmele personajelor din Materiile întunecate, precum Lyra, executând o serie de activități care reflectă intriga serialului și puteți interacționa cu alte personaje, inclusiv Iorek, Serafina Pekkala și Lee Scoresby.

Todd Spangler, Variety, 10 noiembrie