Laude la superlativ pentru adaptarea piesei lui August Wilson de către George C. Wolfe, iar Boseman și Davis intră în cursa pentru premiile de interpretare de anul viitor.

Chadwick Boseman și Viola Davis - Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix)
Chadwick Boseman și Viola Davis – Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix)

Așteptarea s-a încheiat și primele reacții la Ma Rainey’s Black Bottom, viitorul concurent excepțional al Netflix pentru sezonului de premii, au sosit în sfârșit. Și sunt la superlativ, cu torente de aprecieri pozitive pentru candidații de netăgăduit la premiile Oscar – Viola Davis și Chadwick Boseman. Regizat de George C. Wolfe și adaptat după îndrăgita piesă de teatru a lui August Wilson, drama a debutat sâmbătă, 14 noiembrie, ca parte a unei avanpremiere virtuale, în parteneriat cu Institutul American de Film. Ma Rainey’s Black Bottom va fi lansat la Netflix, pe 18 decembrie.

În Ma Rainey’s Black Bottom, tensiunea și temperatura se ridică la cote maxime pe parcursul unei sesiuni de înregistrări, la Chicago, într-o după-amiaza din anii 1920. O trupă de muzicieni așteaptă sosirea unei interprete inovatoare, Maica Bluesului, Ma Rainey. Ea este interpretată de Viola Davis, laureată cu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru o altă adaptare după August Wilson, Garduri (Fences), a regizorului Denzel Washington. (Washington este, de asemenea, producător al filmului Ma Rainey’s.). Spre sfârșitul sesiunii, Ma Rainey încinge o discuție aprinsă cu producătorul ei alb, pentru controlul muzicii sale. Între timp, formația așteaptă într-o sală de repetiții claustrofobă, unde trompetistul Levee (Boseman), cu ambiții proprii, îi îmboldește pe colegii lui muzicieni să dezvăluie adevăruri care le vor schimba tuturor viața.

Filmul face furori pentru interpretarea excepțională (și ultima) a lui Boseman. Netflix intenționează să facă campanie pentru Boseman la categoria Actor principal la Oscaruri, pentru acest film, iar pentru interpretarea lui din Frăția celor cinci (Da 5 Bloods) al lui Spike Lee, de asemenea produs de Netflix, la categoria Actor în rol secundar.

Din distribuția filmului Ma Rainey’s Black Bottom mai fac parte și Glynn Turman, Colman Domingo și Michael Potts.

Iată primele reacții postate pe Twitter:

Ma Rainey’s Black Bottom este o adaptare dinamică a piesei lui August Wilson, cu o imagine, muzică și costume vibrante. Cântecul de lebădă al lui Chadwick Boseman este la superlativ cu două monologuri uimitoare, care se situează printre cele mai bune din toate timpurile. Viola Davis domină ecranul și pe toți cei din calea ei. (Matt Neglia – Next Best Picture)

Ma Rainey’s Black Bottom ne oferă o interpretare remarcabilă din partea lui Viola Davis, dar este Chadwick Boseman cel care dă totul într-o performanță astrală, la nivelul lui Sidney Poitier, demnă de Oscar. Colman Domingo îi dă replica admirabil, iar coloana sonoră a lui Branford Marsalis este as. (Erik Anderson)

Viola Davis oferă o interpretare în Ma Rainey’s Black Bottom care ar trebui să câștige un Tony, un Emmy și un Oscar. La naiba, aș arunca în joc și un Grammy. O interpretare memorabilă pe textul lui Wilson – la fel de bună ca și interpretarea ei premiată cu Tony, din Garduri. O încarnare a bluesului în actorie.
Chadwick Boseman, în ultimul lui rol, se confruntă cu nedreptatea lui Dumnezeu într-o scenă care mi-a făcut pielea de găină. Emoționantă și sfâșietoare… o interpretare care-i încununează cariera regală (Charles McNulty – LA Times)

Ryan Lattanzio, IndieWire, 15 noiembrie